Peste 16.000 de români își vor petrece sărbătorile în carantină

546

Peste 16.000 de români vor face sărbătorile în carantină! Lucian Bode: ‘Orice nerespectare a decizie de carantinare din partea celor care sunt în astfel de situații înseamnă infracțiune, înseamnă dosar penal’.

Lucian Bode a declarat, duminică, la postul B1 TV, că în ultimele 24 de ore, 120.000 de persoane au intrat în România, iar 80.000 din aceştia au făcut-o prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

„Oamenii trebuie să ştie că, aşa cum respectă regulile în ţările din care vin, aceeaşi abordare trebuie să fie şi acasă… Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI… Trebuie să fim serioşi… prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconştienţi ca să raspândim cu bună ştiinţă o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la un post de televiziune, Alexandru Rafila.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va fi OBLIGATORIU începând de luni. Documentul poate fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând de duminică astfel încât toți cei care vin în țară să aibă timp să îl acceseze. Potrivit primelor informații, până la ora 18.00, peste 14.000 de persoane au completat formularul.
Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre tensiunile de la frontiere unde oamenii aşteaptă ore întregi şi, uneori, îşi varsă nervii pe angajaţii DSP care verifică documentele medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here