129 de job-uri pentru şomerii gorjeni, în statele UE

270

ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare Eures oferă în prezent un număr de 129 de locuri de muncă vacante în străinătate în ţările Spaţiului Economic European, menite să vină în sprijinul miilor de şomeri gorjeni cu diverse calificări.

Astfel, pentru Danemarca se caută 45 de tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari-lucrători calificaţi în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe. Se oferă contracte de muncă pe o perioada de 6 – 18 luni şi un salariu de aproximativ 1.260 euro brut/lună. Şi Germania oferă cetăţenilor români un număr de 60 de posturi pentru următoarele meserii: bucătar/bucătărese, cameriste, ospătari, ajutor în bucătărie, ajutor în gastronomia de sistem (respectiv Mc Donald’s, Burger King, KFC, Vapiano, Losteria). “Sunt solicitate persoane cu calificare profesională încheiată sau experienţă în domeniul gastronomic solicitat. Solicitanţii trebuie să deţină cunoştinţe bune de limba germană. Experienţa profesională constituie un avantaj. Angajarea se face pentru perioada mai – noiembrie. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână cu posibilitatea de a efectua ore suplimentare. Salariul oferit este de 1.200 – 1.500 euro brut pe lună pentru personalul auxiliar şi 1.500 – 2.000 de euro brut pe lună pentru personalul de specialitate. Cazarea este asigurată de către angajator, fie în mod gratuit sau prin negociere”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Inginerii, la apel

SomeriNorvegia caută 10 ingineri de proces, cu master în chimie (diplomă în inginerie chimică) şi peste cinci ani de experienţă în industria petrolului şi a gazelor sau în rafinării ori experienţă în proiectare. Solicitanţii trebuie să cunoască limba engleză fluent. Se oferă un salariu de 6.400 – 9.000 euro brut/lună (în funcţie de experienţă) şi ajutor la găsirea unei locuinţe şi/sau grădiniţă sau şcoală pentru copii. Tot pentru Norvegia se caută trei operatori CNC (operator la maşina de frezat cu program Siemens). Solicitanţii trebuie să aibă experienţă în domeniu şi să cunoască limba engleză. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi un salariu de 22 – 30 euro brut/oră. De asemenea, Polonia caută un tăietor în piatră şi lemn. Solicitantul trebuie să aibă cunoştinţe de limba poloneză, salariul oferit fiind de 2.500 zloţi brut/lună şi cazare. Tot Germania caută nouă licenţiaţi în ingineria electrică, fizică, auto, informatică sau echivalente, pentru următoarele meserii: inginer algoritm SW, dezvoltator software–sisteme integrate, inginer testări auto, dezvoltator şi proiectant sisteme auto, coordonator proiecte clienţi, conducător de proiect 77GHz Radar, conducător de proiect testări auto, senior manager produs, manager tehnic produs. “Solicitanţii trebuie să aibă studii şi experienţă în domeniu, şi să cunoască limba engleză fluent. Angajatorii oferă contracte de muncă pe perioadă fie determinată, fie nedeterminată, iar salariul este negociabil”, a precizat reprezentanta AJOFM Gorj. Pentru Italia, regiunea Sicilia, se caută patru promotori centru de scufundări şi instructor scufundări. Aplicanţii trebuie să cunoască bine limbile engleză şi italiană, iar pentru posturile de instructor scufundări trebuie să aibă experienţă în domeniu şi permis de conducere a ambarcaţiunilor. Contractele de muncă sunt pe perioadă sezonieră, din mai până în septembrie iar salariul oferit este de 600 – 800 euro net/lună. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Gorj din municipiul Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr. 1 sau la numărul de telefon 0253/211.568.

149 de posturi în Gorj

Şi la nivelul judeţului nostru, şomerii gorjeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot consulta oferta săptămânală a AJOFM Gorj. Până joi, 12 aprilie inclusiv, sunt declarate vacante de către angajatorii gorjeni un număr de 149 de locuri de muncă în diverse meserii. Astfel, potrivit reprezentanţilor instituţiei, se caută 12 dulgheri, 10 zidari pietrari, opt fierari betonişti, şapte sudori, 13 muncitori necalificaţi la demolarea clădirilor, zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, nouă lucrători gestionari, câte şase lucrători comerciali şi zidari tencuitori. De asemenea, până joi inclusiv, şomerii din Gorj mai pot opta pentru posturi de frizeri, coafori, asfaltatori, betonişti, vopsitori auto, faianţari, cosmeticieni, bucătari, barmani, taxieri, strungari, brutari, lăcătuş mecanic, săpător manual, manipulant mărfuri. Şi şomerii cu studii superioare au o şansă la un loc de muncă în aceaste zile deoarece oferta AJOFM Gorj mai cuprinde şi un post de referent, doi tehnicieni constructori, trei consilieri financiari-bancari, un dezvoltator e-learning, un expert în economie generală, un inginer electromecanic şi doi ingineri construcţii civile, industriale şi agricole.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here