128 de şomeri, încadraţi în muncă prin Serviciul Eures

347

Gorjenii rămaşi fără un loc de muncă, dar şi tinerii absolvenţi de liceu, şcoli profesionale sau universităţi, se adresează din ce în ce mai des către consilierul EURES din cadrul AJOFM Gorj, dovadă fiind numărul celor care deja sunt luaţi în evidenţă, dar şi cei care deja şi-au găsit un job în statele Uniunii Europene.

Serviciul de ocupare profesională european EURES este o mană cerească pentru şomerii din Gorj care sunt dispuşi să lucreze în străinătate. De la începutul acestui an şi până în prezent, peste 300 de gorjeni au beneficiat de mediere din partea consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, iar peste 100 de cetăţeni şi-au găsit de lucru în statele Uniunii Europene. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos», şi buletinul. “În acest an, am oferit mediere pentru peste 300 de persoane, acestea primind consiliere în vederea ocupării unui loc de muncă în afara graniţelor ţării. De asemenea, 128 de cetăţeni din judeţul Gorj au fost încadraţi în diferite posturi în străinătate. Este vorba despre doi asistenţi medicali care au fost plasaţi în Marea Britanie, cinci persoane în Danemarca şi 121 în Spania, în aceste două state, gorjenii plecând să lucreze în domeniul agriculturii”, a declarat Ana-Maria Niculescu, director adjunct al AJOFM Gorj.

Specializarea de la Gorj – Italia
Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. În cadrul EURES România își desfăşoară activitatea 43 de consilieri, câte unul în fiecare Agenţie Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unul în cadrul Agenţiei Municipale din Bucureşti şi unul în cadrul Agenţiei Naţionale. La nivelul judeţului nostru, consilierul EURES din cadrul AJOFM Gorj este specializat pe Italia, fiecare consilier EURES din România având câte o specializare pe o anumită ţară din spaţiul economic european.

76 de job-uri vacante în Gorj
Potrivit unei situaţii raportate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la nivelul ţării noastre erau ieri declarate vacante un număr de 15.191 locuri de muncă. În Gorj, numărul posturilor vacante a ajuns la 76, căutându-se vânzători, instructori auto, mecanici, chelneri, brutari, patiseri şi cofetari. De asemenea, oferta judeţeană de locuri de muncă vacante mai cuprinde posturi de asistenţi medicali, manipulanţi marfă, funcţionari în evidenţa stocurilor, croitori, zidari, barmani, fochişti, contabili, electricieni, agenţi de vânzări, vopsitori, muncitori constructori, dar şi muncitori necalificaţi în construcţia de clădiri, în industria prelucrătoare, în lucrări de beton, operatori la instalaţiile de prelucrare a lemnului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here