125.000 de lei pentru organizare Zilei Vârstnicilor, la Târgu Jiu

292

Pensionarii târgujieni vor putea participa şi în acest an la petrecerea organizată de autorităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Astfel, membrii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu au aprobat în ședința de luni un proiect de hotărâre privind diminuarea bugetului Direcției Turism și Evenimente Culturale și majorarea bugetului Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu cu suma de 125.000 de lei, sumă destinată organizării unei mese festive cu ocazia sărbătoririi zilei de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.
Balul pensionarilor se va ține pe data de 1 octombrie, cel mai probabil la restaurantul de pe Insulița Jiului dată fiind capacitatea acestuia, fiind estimată o participare a 1.500 de persoane. Selecția persoanelor vârstnice se va realiza prin intermediul asociațiilor de pensionari din municipiu, a Cluburilor de vârsta a treia și a Centrului de zi Magnolia, cu condiția ca vârsta minimă a participanților să fie de 60 de ani și să aibă domiciliul în municipiul Târgu Jiu.
„Întrucât începând cu data de 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe țară a crescut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, fapt ce a determinat creșterea prețurilor la alimente și utilități, vă supunem spre aprobare stabilirea unui meniu/persoană a cărui valoare să nu depășească 80 lei/porție (preț cu TVA), preț care să includă și tipărirea invitațiilor ce vor fi oferite participanților. Menționăm că în acest mod, respectiv de a oferi o masă festivă persoanelor vârstnice, se organizează 1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în multe municipii și orașe din țară”, se arată în referatul întocmit de reprezentanții Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu. Acest eveniment a fost organizat în anii precedenți de către Direcția Publică de Protecție Socială, prin oferirea unei mese festive persoanelor vârstnice din municipiul Târgu Jiu, cu participarea unei formații renumite de muzică și dansuri populare din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu și Ansamblul Doina Gorjului, eveniment așteptat cu nerăbdare deoarece reprezintă singurul prilej de întâlnire și socializare la care pot participa un număr atât de mare de vârstnici și care s/a bucurat de aprecierea tuturor sărbătoriților.
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se celebrează la data de 1 octombrie și reprezintă un omagiu adus celor ajunși în această etapă a vieții, când sufletul lor se hrănește numai cu amintiri. Totodată, această zi este un prilej de reflecție asupra condiției de persoană vârstnică, de a face mai larg și mai bine cunoscute problemele reale, multe și grele pe care le au de rezolvat oamenii vârstnici din toată țara.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here