1236 gorjeni, diagnosticaţi cu obezitate morbidă

737

Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de greutate. Studiile relevă faptul că mai puțin de jumătate (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali. La nivelul județului Gorj, 1.236 de persoane suferă de obezitate.

Medicii spun că stresul, consumul haotic de alimente, dar şi anumite afecţiuni medicale determină o creştere excesivă în greutate la tot mai multe persoane. Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, de la an la an a continuat să crească numărul obezilor din județul nostru. “La începutul anului trecut, la nivelul județului Gorj erau în evidențele medicilor 981 de persoane diagnosticate cu obezitate. Pe parcursul lui 2016, au intrat în evidențe 677 de obezi și au ieșit doar 138. La sfârşitul primului trimestru al anului 2017, au rămas în evidenţele medicilor gorjeni 1236 de persoane cu obezitate”, a confirmat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Tratamentul obezităţii, extrem de important
Obezitatea poate provoca decesul pacientului, motiv pentru care este deosebit de important să se trateze. Specialiştii confirmă că tratamentul obezităţii constă în reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci când obezitatea este provocată de o boală, aceasta trebuie să fie tratată. Indiferent de situaţie, obezilor li se recomandă să consulte un specialist înainte de a începe o cură de slăbire.
Un sondaj de opinie realizat în acest an la nivel național de compania de cercetare de piață ISRA Center relevă faptul că mai puțin de jumătate (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali. Același studiu arată că majoritatea românilor (51%) cred că au o greutate normală, în timp ce 4 din 10 consideră că greutatea lor este mai mare decât ar trebui. Percepția asupra propriei condiții fizice nu este întotdeauna obiectivă, relevă cercetarea. Astfel, 23% dintre românii ce își descriu propria greutate între limitele normale sunt, de fapt, supraponderali sau obezi conform Indicelui de Masă Corporală.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here