120 de persoane, incluse în cursurile AJOFM

367

Şase cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 120 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna aprilie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează şase cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 120 de persoane: brutar; comunicare în limba engleză; confecţioner asamblor articole textile; zidar pietrar tencuitor; dulgher tâmplar parchetar; operator introducere, validare şi prelucrare date. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 165 de programe de formare profesională pentru 2.864 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (241), bucătar (205), agent de securitate (191), inspector resurse umane (188), operator introducere, validare şi prelucrare date (158), lucrător în cultura plantelor (130), lucrător în structuri pentru construcţii (101), contabil (96), manichiură-pedichiură (95), comunicare în limba engleză (97). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Dâmboviţa (154 de persoane), Braşov (154 de persoane), Dolj (154 de persoane), Bihor (143 de persoane), Suceava (140 de persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 300 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agenţi de securitate, agenţi de vânzări, ambalator manual, asistent manager, betonist, brutar, bucătari, cameriste hotel, cofetari, confecţioneri tâmplărie aluminiu şi mase plastice, confecţioneri în industria textilă, consilieri economici, contabil, controlor calitate, cosmetician, dulgheri, electricieni, faianţari, fasonator mecanic, fierari betonişti, frezori universali, geamgiu, gestionar depozit, încărcător descărcător, ingineri, instalatori apă-canal, lăcătuşi mecanici, lucrători comerciali, lucrători gestionari, macaragiu ,magaziner, maistru montaj, manager proiect, mecanici auto, mecanici utilaj, metodist, muncitori necalificaţi, operatori abatorizare păsări, ospătari, parchetar, patiser, paznic, pizzar, planificator, programator, şoferi autocamioane, spălători vehicule, stivuitorist, strungari universali, sudori, tâmplar universal, tehnicieni, tinichigii, tractorist, vopsitor universal, zidar rosar-tencuitor, zugravi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here