120 de locuri de muncă pentru studenţii gorjeni

526

Bursa Locurilor de Muncă pentru Studenţi, organizată la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Gorj şi  Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), a oferit posibilitatea studenţilor gorjeni să îşi găsească joburi în diverse domenii de activitate. Tinerii au căutat locuri de muncă bine plătite, astfel încât să fie stimulaţi să lucreze în timpul studiilor.

Cea de-a doua ediţie a Bursei Locurilor de Muncă pentru Studenţi a reuşit să atragă angajatori care au pus la dispoziţia cursanţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu nu mai puţin de 120 de locuri de muncă. „Împreună cu AJOFM Gorj, Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” am organizat astăzi bursa locurilor de muncă pentru studenţi. Având în vedere că avem anunţaţi 19 angajatori, care vor pune la bătaie 120 de locuri de muncă, joburi part time şi full time. Este o iniţiativă naţională, a Ministerului Tineretului şi Sportului. În această zi ar trebui să se organizeze o bursă a locurilor de muncă pentru studenţi în toate judeţele. Anul trecut a fost prima ediţie şi acum sperăm să ne bucurăm de un  mai mare succes”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Gorj.

AJOFM Gorj, în sprijinul studenţilor
bursa_locuri_munca1Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a sprijinit acţiunea de organizare a unui târg de job-uri pentru studenţi, contactând mai mulţi agenţi economici care să îşi prezinte ofertele de angajare. „Studenţii au posibilitatea să prospecteze piaţa muncii, să-şi depună C.V.-uri în vederea orientării spre un loc de muncă vacant. Astfel, noi am contactat 50 de agenţi economici şi şi-au anunţat participarea 15, care oferă un număr de 120 de locuri de muncă în domeniul serviciilor, asigurărilor, cât şi barman, ospătar, dar avem şi locuri de economist, inginer”, a menţionat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Reprezentanta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj  a mai declarat că studenţilor le sunt puse la dispoziţie şi locuri de muncă în străinătate. „Avem ofertă bogată şi în străinătate, prin serviciul Eures un număr de 320 de locuri de muncă în ţări precum: Marea Britanie, Spania, Norvegia, Danemarca şi Irlanda. De asemenea, în Germania sunt foarte multe locuri de muncă în domeniul gastronomic”, a mai spus Ana-Maria Niculescu.

Studenţii vor salarii mari
Studenţii UCB s-au interesat de ofertele angajatorilor prezenţi la târgul de job-uri mai mult la nivel informativ, lucru confirmat şi de către unul dintre agenţii economici participanţi la bursă. „Am oferit pentru bursa studenţilor de astăzi două posturi de lăcătuş şi sudor. Noi am participat cam la toate bursele organizate de AJOFM şi am reuşit să încadrăm zece sudori şi lăcătuşi. Studenţii au venit să se intereseze ce locuri de muncă avem pentru ei”, a menţionat Mirela Meleca, reprezentanta unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu.
Unul dintre studenţi a declarat că „trebuie să ne mulţumească şi salariul. Eu, spre exemplu, caut un loc de muncă unde să primesc un salariu de 1.000-1.200 lei pe lună”.
Bursa Locurilor de Muncă pentru Studenţi este un eveniment naţional, fiind organizat în toate judeţele.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here