120 de copii din centrele subordonate DGASPC pleacă în tabere

146

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj îi recompensează pe micuţii din centrele aflate în subordinea sa, pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură dar şi pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă, pe parcursul anului. Astfel, 120 de copii vor pleca în tabere, unii dintre ei ajungând chiar la mare.

Copiii instituţionalizaţi, care nu se pot bucura de o vacanţă în sânul familiei vor avea posibilitatea de a merge, totuşi, într-o tabără. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a considerat că este necesar să-i recompenseze pe micuţii din centrele aflate în subordinea sa, pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură dar şi pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă, pe parcursul anului. „Suntem în plină organizare la acest capitol. Sperăm să reuşim să trimitem în tabere 120 de copii. Sunt selectaţi cei care au avut rezultate bune la învăţătură şi care nu au avut abateri disciplinare în timpul anului”, confirmă Ninela – Natalia Gruia, director adjunct al DGASPC Gorj.

Tabere la Săcelu şi pe litoral
Până la această oră nu s-au stabilit cu exactitate locaţiile şi perioadele în care vor pleca cei mici în tabere. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj spune că vor fi diverse locaţii, însă se va merge pe staţiunea Săcelu şi o destinaţie pe litoralul românesc. „În funcţie de costuri vom alege locaţiile; se va merge la Săcelu, dar şi la mare, cei care au rezultate foarte bune la învăţătură”, menţionează Gruia. Mai mult decât atât, directorul adjunct al DGASPC Gorj a precizat că periodic se organizează excursii în judeţul nostru şi în judeţele vecine, în mod special pentru copiii din centrele de zi. Taberele sunt destinate, în general, copiilor din centrele rezidenţiale. În total, în centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se află aproximativ şase sute de copii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here