12 milioane lei, pentru un drum şi reţea de canalizare de 16 km

352

Primarul comunei Turburea a declarat că foarte curând se vor demara două proiecte importante în localitatea pe care o conduce. Cu sprijinul unor sume provenite din bani guvernamentali, va reuşi asfaltarea unui drum important din comună, precum şi introducerea reţelei de canalizare pe o distanţă de 16 kilometri.
DS 9 Turburea – Şipotu, drum paralel cu DJ 661, va fi reabilitat în următoarea perioadă, proiectul fiind în fază de organizare de şantier. Potrivit edilului Ion Bîrcă, pentru proiectul “Modernizare drum sătesc DS 9 Turburea – Şipotu, comuna Turburea, judeţul Gorj”, a fost depusă solicitare de emitere a acordului de mediu la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. “Este foarte important că am reuşit să accesăm fonduri pe OUG 28 pentru asfaltarea acestui drum, care va fi modernizat pe o distanţă de patru kilometri. Valoarea proiectului este de 40 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul.
Bîrcă mai spune că atât pentru proiectul de asfaltare al DS 9, cât şi pentru introducerea reţelei de canalizare pe o distanţă de 16 kilometri, mai exact pentru trei sate din comune Turburea, au fost deja ţinute licitaţiile şi urmează ca lucrările să fie demarate: “Un alt proiect important are o valoare de 80 miliarde de lei vechi şi se referă la introducerea reţelei de canalizare pentru satele Turburea, Şipotu şi Spahii. Ambele proiecte, obţinând finanţare pe OUG 28 vor avea o perioadă de realizare de trei ani de zile, contractele fiind deja semnate cu constructorii, iar lucrările urmând să se demareze”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here