12 lideri sindicali agreaţi, plătiţi de CEO să meargă la Sibiu

437

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a aprobat, recent, deplasarea, pe banii CEO, a 12 lideri sindicali de la sindicatele agreate şi semnatare ale acordului care ţine loc de CCM, la Sibiu. Deplasarea se va face, luni, sindicaliştii dorind să ajungă la Consiliul Federal al “Univers”, care are loc în oraşul lui Iohannis. Costurile suportate sunt de 900 de lei de persoană pentru cazare, masă şi parcare, suportate de CEO, plus diurna zilnică de 100 de lei. Sumele pentru deplasarea la Sibiu sunt achitate doar pentru sindicalişti gen Iovanu, Nanu Mic, Bălăceanu, Căldăruşe, Pescaru sau Busuioc, apropiaţi administraţiei CEO. Restul sindicaliştilor din Univers trebuie să meragă pe cheltuiala proprie ori a sindicatului la Consiliul Federal de la Sibiu.

După discriminarea făcută în legătură cu Ziua Femeii, cea legată de acordarea de drepturi ca în 2014 pentru şefii de birouri şi directorii din CEO, conducerea CEO mai face una legată de sindicate. Mai precis, Ciurel a preferat să achite cheltuielile cu deplasarea la Sibiu doar a sindicaliştilor agreaţi, în timp ce pentru restul a refuzat să plătească. Mai exact, sidicaliştii aflaţi în greva foamei, membrii ai sindicatelor Motru, Jilţ, Rovinari nu vor putea pleca la Sibiu, deşi sunt membrii ai Federaţiei Univers, decât pe banii proprii, şeful companiei nedorind să le plătească şi lor deplasarea.

bunoaica ins“Directorul general Ciurel şi, cu singuranţă, şi şeful său de Departament, Ion Ruşeţ, au decis împreună ca numai unele sindicate să ajungă la Sibiu. Noi, restul sindicatelor care nu beneficiem de sprijinul financiar al conducerii CEO, tot ne vom duce însă la Consiliul Federal, pe banii noştri, pentru că dorim, acolo, să facem curăţenie în rândul liderilor care sunt de partea administraţiei şi nu a muncitorilor. Vom cere la Sibiu ca trădătorii să fie excluşi din rândurile Univers, deoarece noi credem că acordurile semnate de respectivii sunt nu numai ilegale, ci şi incorecte. Sindicaliştii în cauză susţin discriminarea chiar şi prin prezenţa lor la Sibiu când ei ştiu că noi, restul, se doreşte să fim opriţi să ajungem, de către CEO”, a declarat Nicu Bunoaica, lider sindical la UMC Lupoaia.
Consiliul Federal al Univers se va desfăşura pe parcursul a patru zile, la Sibiu, lucrările fiind conduse de preşedintele Adolf Mureşan, cel care a fost, ieri, alături de Comisia de Negociere a CCM-ului din CEO la ministrul Andrei Gerea.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here