12 gorjeni, admişi la Academia de Poliţie

835

12 tineri din judeţul Gorj, 10 băieţi şi 2 fete, au fost admişi la Academia „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, pe locurile destinate pregătirii viitorilor poliţişti.

Iniţial, aproximativ 40 de tineri din judeţul Gorj s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” însă numai 12 dintre aceştia au reuşit să treacă de toate probele şi să fie admişi la Academie. „12 candidaţi din judeţul Gorj au fost admişi la Facultatea de Poliţie. Iniţial, au fost depuse aproximativ 40 de dosare de înscriere, însă nu toţi candidaţii s-au prezentat la probele eliminatorii. De asemenea, o parte dintre candidaţi nu au îndeplinit criteriile specifice”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Trei la Drept, şapte la OSP
Dintre cei 12 viitori poliţişti, trei au fost admişi la specializarea „Drept”: Pipoi Bogdan Alin (8,70), Chircu Adelina Mihaela (8,60) şi Scrădeanu Marius (8,50). La specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” au fost admişi şapte candidaţi din Gorj: Fărcuţ Dan Alexandru (8,20), Cuşma Anca Mirela (8,20), Maftei Cristian (7,60), Băloi Nicolae (7,30), Andriţa Marius (7,30), Piţigoi Marius (7,10) şi Zorilă Alexandru (7,00). La specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” şi-au mai încercat norocul şi alţi 14 gorjeni, care au fost însă respinşi. Şase candidaţi din judeţul Gorj au optat pentru Poliţia de Frontieră; numai unul dintre aceştia a fost declarat admis – Băluţoiu Emilian Mihai (7,20). Un alt tânăr din judeţul Gorj, Chisega Alin, a fost admis pe unul dintre cele 26 de locuri puse la dispoziţia candidaţilor la forma învăţământ cu frecvenţă redusă. Candidaţii declaraţi admişi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2013, se vor prezenta în data de 24 august 2013, până la ora 15:00, pentru a confirma locul.

Criterii de admitere
Reamintim că anul acesta, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti a scos la concurs 389 de locuri la învăţământ cu frecvenţă (Facultatea de Poliţie, Facultatea de Pompieri şi Facultatea de Arhivistică) şi 26 de locuri la învăţământ cu frecvenţă redusă (Facultatea de Poliţie). Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii, bărbaţi şi femei, trebuiau să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; sa fie declaraţi apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2013; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile. Admiterea la facultate în cadrul Academiei de Poliţie s-a făcut în baza mediei notelor obţinute la examenul organizat de instituţia de învăţământ, iar departajarea candidaţilor s-a făcut în baza notelor obţinute la diferite probe din cadrul aceluiaşi examen de admitere.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here