12 elevi din Berleşti, la spital cu toxiinfecţie după ce au băut lapte şcolar

234

Un număr de 12 elevi din Berleşti au ajuns, marţi dimineaţă, la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu, după ce au consumat laptele de la şcoală, oferit în cadrul programului “Laptele şi cornul”. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au declanşat o anchetă în acest caz.

12 elevi de la şcoala gimnazială din comuna Berleşti au ajuns, marţi dimineaţă la spital, după ce au consumat laptele primit prin programul “Laptele şi cornul”. Elevii au fost transportaţi cu 3 ambulanţe pentru a li se face analize amănunţite pentru a se confirma diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.
“12 elevi de la clasele I-III de la şcoala gimnazială din localitate au acuzat vărsături şi stări de ameţeală marţi dimineaţă. Am fost nevoiţi să sunăm la 112, a venit salvarea, i-a transportat la spital pentru a li se face o evaluare a stării de sănătate. La şcoală sunt vreo 40 de elevi, nu putem şti dacă intoxicaţia s-a produs din cauza laptelui sau a altor produse consumate de la magazinele din apropierea şcolii. Vă dau un exemplu concret, o fetiţă care nu băuse lapte se simţea foarte rău. Nu ne-am mai confruntat până la acest moment cu probleme de acest gen. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a deschis o anchetă în acest caz, rămâne să vedem de la ce s-a produs intoxicaţia”, a declarat Maria Dumitraşcu, primarul localităţii Berleşti.
Produsele suspecte că ar fi alterate, care fac parte din programul “Laptele şi cornul” se află în termenul de garanţie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here