12 elevi de la Școala Primară Vlăduleni, mutați la o unitate deplorabilă din Bâlteni! Învață într-o încăpere a fostului internat

2563

De luni, 12 elevi de clasa a II-a care au învățat în primii ani la Școala Primară Vlăduleni au fost mutați la o școală din Bâlteni, fost internat pentru elevi. Clasa s-a completat cu 16 elevi și s-a format o grupă de 28 de copii, care, din nefericire, au fost puși să învețe într-o sală de clasă nu mai mare de 20 de mp. Elevii abia au spațiu să respire, iar învățătoarea stă cu geamurile deschise, deoarece elevii spun că se sufocă. Situația este tolerată de directorul școlii, Diaconescu Constantin, care a hotărât transferarea elevilor din școala unde aveau condiții în una în care condițiile normale lipsesc.

Părinții celor 28 de elevi, dar și altor copii din școala încropită pe 9 septembrie, sunt extrem de nemulțumiți de condițiile oferite copiilor lor. O parte dintre părinți s-au plâns, deja, personal, inspectorului școlar general, mergând în audiență, luni, la Marcela Mrejeru.
Din păcate, părinților nu li s-au dat vești prea bune, factorii decidenți spunând că nu au alternative, iar celor care nu le convin condițiile pot să-și transfere copiii în altă localitate.
Părinții i-au cerut inspectorului general să vină la școala din Bâlteni pentru a vedea condițiile oferite elevilor de aici, iar miercuri Mrejeru este așteptată aici. În școală, nu numai sălile de clasă sunt o problemă, ci și toaletele care nu au uși, deși în același grup sanitar ajung atât elevele, cât și elevii.
Situația este deplorabilă, iar cei nemulțumiți nu se vor opri aici, intenționând să anunțe ISU, Ministerul Educației și presa centrală de bătaia de joc de care au parte copiii lor.
ANAMARIA STOICA

3 COMENTARII

  1. Sunt Migiu Mihaela si am citit acest articol.
    Uau
    Din aceste bănci se învață excelent, profesorii sunt de nota 10
    Și nu numai la acest liceu sunt astfel de probleme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here