12 consilieri locali au votat pentru dezmembrarea terenului solicitat de soția afaceristului Zidărescu! Proiectul nu a trecut

1762

În ședința de luni de Consiliu Local Târgu-Jiu nu s-a întrunit majoritatea calificată pentru ca proiectul privind dezmembrarea terenului și vânzarea lui directă către soția afaceristului Zidărescu să fie aprobat. Mai precis, erau necesare două treimi din voturile aleșilor locali, lucru care nu s-a realizat, pentru că au votat ,,pentru” doar 12 din cei 21 de consilieri. Pentru terenul respectiv a făcut o ofertă, privind scoaterea suprafeței de 40 mp la licitație, și Viorel Salvador Caragea, liderul PER Gorj. Acesta a declarat că dacă reușește achiziționarea terenului, ulterior îl va dona direct Asociației Nevăzătorilor Gorj, astfel încât cei de la primărie să nu mai poată deposeda această organizație de terenul aferent.

Soția patronului Mihai Zidărescu de la Mondial, prin firma acesteia, a solicitat, recent, Consiliului Local Târgu-Jiu să îi ofere posibilitatea de a achiziționa un teren de 40 de mp pe fosta stradă Oltenița din spatele UCB-Facultatea de Drept.
Soții Zidărescu au reușit să achiziționeze în aceeași zonă două clădiri, una cu ieșire pe strada Constantin Brâncuși și una pe Victoriei. Dacă consilierii ar fi aprobat solicitarea firmei familiei Zidărescu, aceștia ar fi obținut o intrare și spre fosta stradă Oltenița. Cert este că, omul de afaceri a încercat să convingă o parte dintre consilieri să aprobe cererea sa, pe modelul pantentat pe str.Unirii, dar se pare că a convins doar 12 aleși, iar pentru un vot decisiv avea nevoie de 14 dintre cele 21. Nu este exclus ca la viitoarea ședință de CL, chiar dacă va fi în preajma alegerilor locale, afaceristul să reușească să convingă încă doi aleși pentru a obține două treimi din voturi, adică majoritatea necesară pentru trecerea proiectului său.
Reamintim că, dacă se aprobă proiectul, familia Zidărescu va văduvi de teren Asociația Nevăzătorilor Gorj, dar și Edilitara Public SA, care deține o construcție edificată tocmai pe o bucată din terenul cerut de afaceriștii în cauză.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here