12 cereri de la tinerii gorjeni pentru accesarea Măsurii 112

144

cum-pot-fi-convinsi-tinerii-sa-devina-fermieriOficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj continuă sesiunea secundă a anului trecut pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 112 ”Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013.

Această sesiune a început în 28 noiembrie 2011 şi urmează să se încheie în câteva zile, mai precis pe 13 ianuarie. Fondurile nerambursabile alocate pentru această sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 112 sunt de 50 de milioane de euro. Potrivit conducerii OJPDRP Gorj, până acum, la sediul instituţiei s-au depus doar 12 dosare, însă se aşteaptă înmulţirea acestora în cursul săptămânii viitoare. “Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri cu vârsta de maxim 40 de ani este de 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiune minimă de 6 Unităţi de Dezvoltare Economică (UDE). În cazul extinderii exploataţiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creşte cu 4.000 euro/1 UDE, dar nu va putea depăşi 40.000 euro/exploataţie. Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finanţării nerambursabile este acela al acordării unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat în două tranşe de plată. Prima tranşă, într-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua tranşă va fi de 40% din totalul sprijinului”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul OJPDRP Gorj.

109 proiecte în prima sesiune

Depunerea proiectelor aferente Măsurii 112 se poate face la sediul OJPDRP Gorj, zilnic, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este vineri, 13 ianuarie 2012, ora 10:00. Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri de finanţare. Acesta se poate descărca gratuit de pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, www.aprdp.ro. Directorul OJPDRP Gorj, Cosmin Mazilu, a precizat că în acest an s-a mai desfăşurat o sesiune de depunere de proiecte pe Măsura 112, în intervalul 1 – 29 iulie. Atunci, la nivelul judeţului nostru s-au depus nu mai puţin de 109 proiecte cu o valoare totală de peste 2 milioane de euro.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here