12 accidentaţi pe pârtiile din Rânca

266

În cel mai aglomerat week-end la Rânca, salvamontiştii gorjeni au fost solicitaţi la 12 cazuri. Nu au fost accidente grave, după cum confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, fiind vorba despre plăgi şi luxaţii. Doar două persoane au fost direcţionate către spital.

Peste 3.000 de turişti au urcat la Rânca, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta fiind cel mai aglomerat week-end. Dată fiind  aglomeraţia din staţiune şi de pe pârtii, au fost înregistrate şi câteva accidente. „Am avut 12 cazuri, majoritatea uşoare, plăgi, luxaţii, doar două necesitând control de specialitate, fiind direcţionate imediat către unităţile medicale de specialitate. Pentru prima dată în Rânca s-a înregistrat un aflux foarte mare de turişti din partea de vest a ţării: Caraş, Timişoara, turişti care pe fondul lipsei zăpezii din zona Muntele Mic- Semenic, au venit în Rânca şi au fost surprinşi de capacitatea mare de cazare şi de pârtia de pe vârful Păpuşa, căreia în zona lor i se face antireclamă ca fiind o pârtie foarte dificilă şi periculoasă”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Turiştii veniţi din vestul ţării au descoperit în zona de nord a staţiunii Rânca  o pârtie frumoasă, accesibila tuturor, excelent amenajată şi protejată şi care, alături de peisajul de excepţie pe care îl oferă zona văzută de la înălţimea dată de altitudinea de aproape 1.800 de metri. Ei au spus că a meritat tot efortul de a se deplasa aici.
Minodora Sucea

Încep concursurile de schi şi snowboard în Rânca

Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj spune că la sfârşitul acestei săptămâni se va demara seria concursurilor specifice sezonului. Cupa Rotary va da startul competiţiilor se schi şi snowboard.
Statul de zăpadă se menţine la circa 50 de centimetri pe pârtiile din staţiunea Rânca. Se speră ca stratul depus să nu fie afectat de creşterile de temperatură anunţate pentru perioada următoare şi să reziste cât mai bine. La sfârşitul acestei săptămâni vor începe competiţiile sportive specifice sezonului. „Din acest weekend se dă startul concursurilor de schi şi snowboard în Rânca. Primul anunţat este cupa Rotary, existând premizele să se mai organizeze circa trei-patru concursuri până la finele sezonului”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here