Popa (SANITAS): ,,Dacă nu obținem ce ne-am propus, strângem semnături pentru declanșarea conflictului de muncă!”

778

Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj, participă, astăzi, la ședința Biroului Executiv al Federației SANITAS. Acesta susține plata gărzilor medicilor la salariul de bază din OUG 20/2016, modificarea salariilor personalului TESA, dar și plata sporurilor la salariul stabilit prin Ordonanța 20/2016, pentru toți salariații din spitale. Dacă nu se va reuși acest deziderat, sindicaliștii sunt deciși să strângă semnături pentru declanșarea conflictului de muncă.

Pe fondul actualei situații din sistemul sanitar, liderul SANITAS Gorj luptă pentru drepturile celor pe care îi reprezintă. “Merg la ședința Biroului Executiv al SANITAS, iar mandatul SANITAS Gorj este să susținem plata gărzilor medicilor la salariul de bază din OUG 20/2016, să susțin modificarea salariilor personalului TESA – singurii neincluși în prevederile ordonanței – și cel mai important lucru în momentul de față este plata sporurilor la salariul stabilit de OUG 20/2016 pentru TOȚI SALARIAȚII DIN SPITALE, începând cu 1.10.2016”, a confirmat Valentin Popa, președintele Sinducatului SANITAS Gorj.

La un pas de declanșarea conflictului de muncă
Pentru că nu există alte soluții, sindicaliștii sunt dispuși să meargă până la declanșarea conflictului de muncă, dacă nu le sunt rezolvate problemele revendicate. „Dacă nu vom reuși ceea ce ne-am propus, ne apucăm să strângem semnături pentru declanșarea conflictului de muncă, conform legii”, subliniază liderul SANITAS Gorj.
Reamintim faptul că, tot ca urmare a acțiunilor sindicaliștilor din sănătate, Guvernul a transmis că a decis să plătească gărzile suplimentare efectuate de medici, plată care se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul OUG 20/2016, începând cu data de 1 octombrie anul acesta. Valentin Popa spune, însă, că nu crede în promisiuni și că vrea legi care să reglementeze toate aceste prevederi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here