110.000 de carduri de sănătate au fost distribuite în Gorj

304

Până la această oră, la 162.000 de carduri de sănătate au ajuns în judeţul nostru şi nu mai puţin de 110.000 au fost deja distribuite. În total, pentru Gorj au fost ridicate de la Imprimeria Naţională 245.581 carduri de sănătate.

Cardul naţional de sănătate va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul acestui card. La nivelul judeţului Gorj, distribuirea cardurilor de sănătate se desfăşoară destul de bine, aproape jumătate din totalul asiguraţilor întrând deja în posesia lor. „Pentru judeţul Gorj s-au ridicat de la Imprimeria Naţională 245.581 carduri, reprezentând numărul asiguraţilor. Până în prezent au ajuns în judeţ 162.000 şi au fost distribuite 110.000”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Distribuirea cardurilor se face prin intermediul poştaşilor, care au obligaţia de a se prezenta de două ori la domiciliul asiguraţilor; dacă nu vor fi găsiţi acasă, gorjenii îşi vor putea ridica personal cardurile de la sediul CJAS. Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. Intrat în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here