11 posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

327

IMG_3002Posturile deblocate în sistemul sanitar de către Ministerul Sănătăţii sunt „praf în ochi” pentru spitalele gorjene. Pentru că la nivelul întregii ţări sunt posibile doar câteva sute de angajări, rămâne valabilă regula unei persoane angajate la şapte posturi vacante. În baza acestui criteriu, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu are posibilitatea de a angaja 11 persoane. În situaţia în care s-ar redeschide Spitalul Sadu şi s-ar întoarce acolo personalul care a fost preluat de SJU, unitatea din municipiul nostru ar putea face mai multe angajări.

Zeci de posturi sunt vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, deficitul de personal apărând ca urmare a blocării angajărilor în sistem, dar şi a plecării mai multor cadre medicale din spital. Pentru a putea face o angajare, o unitate trebuie să aibă şapte posturi vacante. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are 81 de posturi vacante şi poate face 11 angajări. „Ne-au plecat 81 de angajaţi şi, conform regulii de unu la şapte, putem angaja 11 oameni. Noi am făcut o schemă a personalului care este absolut necesar să-l angajăm şi o vom înainta Consiliului Judeţean pentru aprobare”, subliniază Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

SJU are nevoie urgentă de trei medici

În cele 11 posturi vacante, sunt trei de medic. „Avem nevoie de trei medici, obligatoriu; ne trebuie unul pentru ATI, unul pentru Urologie şi un ginecolog”, confirmă Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, se are în vedere şi rezolvarea problemelor de personal de la Serviciul de Medicină Legală, dar şi angajarea altor categorii de personal. „Ne trebuie un şofer pentru medicină Legală, un autopsier şi mai avem nevoie de un brancardier, un muncitor necalificat şi mai multe asistente”, susţine managerul Stănculete. Deocamdată nu se ştie dacă aceste angajări vor fi posibile, întrucât unitatea trebuie să se încadreze în limita de 70% cheltuieli de personal. În cazul în care s-ar redeschide Spitalul Sadu, SJU Târgu-Jiu ar putea angaja mai multe persoane. „Speranţa noastră ar fi redeschiderea Spitalului Bumbeşti-Jiu şi plecarea acolo a personalului preluat de noi la închiderea acelei unităţi. Astfel am reuşi să angajăm mai multe persoane, pentru că am reuşi să ne încadrăm în limita de 70% cheltuieli de personal”, explică Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here