11 persoane, rănite duminică în accidente de circulaţie

216

IMG_3049Viteza, neatenţia sau imprudenţa conducătorilor auto au provocat nu mai puţin de şase accidente rutiere într-o singură zi. În toate cele şase cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, poliţiştii rutieri continuând cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii accidentelor.

Şase accidente de circulaţie au fost înregistrate pe şoselele din judeţul Gorj, pe parcursul zilei de duminică, 9 octombrie. În urma acestor accidente, 11 persoane, conducători auto sau pasageri, au suferit leziuni corporale, fiind transportate la spital pentru acordare de îngrijiri medicale. Neatenţia sau imprudenţa în conducere, precum şi viteza neadaptată la condiţiile de carosabil umed au fost principalele cauze de producere ale accidentelor. Astfel, în după-amiaza zilei de duminică, la orele 16:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au fost sesizaţi telefonic de către un participant la traficul rutier, despre faptul că pe DN 67 D Tismana, în punctul „Dumbrava”, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că S.M., de 20 ani, din municipiul Târgu-Jiu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu nişte copaci din afara parţii carosabile, răsturnându-se. În urma impactului, conducătorul auto, care purta centura de siguranţă, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital pentru investigaţii şi acordare de îngrijiri medicale. La orele 18:07 s-a produs un alt accident de circulaţie, de această dată pe DE 79, provocat tot de neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Conducătoarea auto, S.N., de 47 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, într-o curbă uşoară la dreapta a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către D.E., de 57 ani, din municipiul Târgu-Jiu. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a două pasagere de 54, respectiv 56 de ani, aflate în autovehiculul condus de către D.E.

Accident cu victime la Bustuchin

Printre conducătorii auto implicaţi în accidentele ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute se numără şi doi tineri de 19 ani. Astfel, în seara zilei de duminică, la orele 19:15, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către P.V.A., de 19 ani, din comuna Berleşti, despre faptul că a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu victime pe DJ 675 C – Pojaru, în comuna Bustuchin. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că C.I., de 19 ani, din comuna Bustuchin, nu a semnalizat corespunzător schimbarea direcţiei de mers, iar în aceste împrejurări a fost tamponat din spate de autoturismul condus de către apelant. În urma accidentului, P.V.A. a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Maşină răsturnată la Teleşti

În seara aceleiaşi zile, la orele 22:54, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un participant la traficul rutier, cu privire la faptul că pe DN 67, pe raza comunei Teleşti, s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă. Şoferul, un bărbat de 43 de ani din municipiul Motru, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe partea stângă a drumului. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului, acesta fiind transportat cu ambulanţa la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Datorită stării post-traumatice, conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate aceste cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, poliţiştii rutieri continuând cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii accidentelor.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here