11 noi angajări, la şase primării din Gorj

345

primaria balestiPotrivit prevederilor O.G. nr. 23/2011, şi Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 78/18.04.2011, Prefectura Gorj a procedat la verificarea solicitărilor de deblocare de posturi unice primite din partea autorităţilor publice locale şi a propus MAI deblocarea unor posturi.

 

O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti, în timp ce la începutul acestei luni pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la alte şase primării din judeţul nostru. Primarii ştiu că lunar data de 5 este limita până când pot trimite Prefecturii Gorj solicitările pentru deblocarea posturilor unice vacante din administraţiile publice pe care le conduc. Şi în septembrie, primarii s-au conformat şi pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la şase primării pentru deblocarea a 11 posturi. „La Primăria Băleşti se solicită aviz pentru angajări pe posturile de inspector în cadrul Compartimentului Secretariat şi Relaţii Publice, şi pentru un post de femeie de serviciu. De asemenea, la Dăneşti este nevoie de muncitor cu calificare de lăcătuş mecanic, în timp ce la Primăria Godineşti se cere deblocarea unui post de consilier asistent la Registrul Agricol”, a declarat Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj. Tot la începutul acestei luni, primarul din Runcu a trimis aviz pentru obţinerea deblocării unui post de electrician şi a unuia de operator la tratarea apei tehnologice. Primăria Bărbăteşti a înaintat o solicitare în care doreşte angajarea pe trei posturi unice vacante, acelea fiind de şofer, muncitor necalificat şi inspector în cadrul Compartimentului Urbanism, amenajarea teritoriului, control, disciplină în construcţii, achiziţii publice. O altă solicitare a venit acum câteva zile şi de la Primăria Roşia de Amaradia care solicită deblocarea a două posturi pentru a se putea face angajări pe un post de poliţist local şi pe un altul de inginer agronom.

 

 

Opt primării, aviz favorabil

Marcel Romanescu, subprefectul judeţului spune că au primit aviz favorabil pentru deblocarea posturilor mai multor primării. Astfel, două posturi s-au deblocat la Săuleşti (consilier debutant şi muncitor-cantonier), trei la Stoina (consilier la Cadastru, inspector la Achiziţii Publice şi consilier financiar-contabil), două la Motru (medic şi asistent medical pe funcţii contractuale), două la Bustuchin (inspector Poliţia Locală şi asistent medical comunitar), câte unul la Slivileşti şi Schela de muncitor calificat, două la Târgu-Cărbuneşti (auditor intern şi consilier juridic asistent). De asemenea, liber la angajări s-a dat şi la Primăria Târgu-Jiu pentru şase posturi la Centrul Municipal de Cultură, unul la Direcţia Publică de Venituri şi altul de inspector debutant în cadrul Poliţiei Locale. Totodată, în solicitările din iulie şi august ale Prefecturii Gorj, s-a cerut deblocarea a şase posturi pentru Turceni, câte unul pentru Cătunele, Albeni, Scoarţa, câte două pentru Aninoasa, Bengeşti-Ciocadia, cinci la Dănciuleşti şi nouă la Ţânţăreni. De asemenea, în adresa din august către MAI, Prefectura Gorj a solicitat deblocarea a două posturi pentru Consiliul Judeţean, câte unul la Bălăneşti, Mătăsari, Leleşti, trei la Săcelu şi Turcineşti, şi cinci posturi la Bumbeşti-Jiu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here