11 milioane de euro pentru 7 școli din Târgu-Jiu

751

Șapte unități de învățământ din Târgu-Jiu vor fi reabilitate energetic cu bani din Planul Național de  Redresare și Reziliență.

„Am reușit să obținem, prin PNRR, 11 milioane de euro pentru 7 unități de învățământ și trebuie subliniat că acestea vor beneficia inclusiv de panouri fotovoltaice. Vor fi cele mai eficiente unități școlare din punct de vedere energetic și asta înseamnă cheltuieli mult mai reduse cu întreținerea și direcționarea sumelor către alte nevoi ale învățământului târgujian.
Un exemplu în acest sens îl constituie Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, acolo unde avem în vedere reabilitarea termică a clădirii liceului, a sălii de sport și a căminului.
Aici, pe lângă montarea panourilor fotovoltaice, vom reabilita pereții, tâmplăria, sistemul de încălzire, se va reface întreaga instalație de iluminat, inlocuindu-se vechile corpuri de iluminat cu unele moderne, de tip LED, se vor echipa clădirile cu stații de încărcare pentru mașini electrice și se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde pentru cămin.
Este o investiție în valoare de 16 milioane de lei, bani de care beneficiem prin PNRR”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here