11.000 de gorjeni, implicaţi în “Let’s do it, Romania!”

138

let s do itSâmbătă, 12 mai a.c., se va desfăşura acţiunea principală a proiectului “Let’s do it, Romania!”, Ziua de Curăţenie Naţională. Potrivit managerilor de la nivel judeţean ai proiectului, nu mai puţin de 11.000 de voluntari gorjeni vor face curăţenie în întreg judeţul.

După ultimele estimări, conform rapoartelor primite de către organizatori de la primăriile din Gorj, peste 11.000 de voluntari vor fi antrenaţi în acţiunea de curăţare a judeţului, acţiunea de anul acesta fiind de o mai mare amploare faţă de ediţiile din anii precedenţi. În municipiul Târgu-Jiu, peste 1.500 de voluntari vor ecologiza următoarele zone: Pădurea Drăgoieni, Suşiţa, Narciselor, Macului, vechiul drum de mocăniţă – noua şosea de centură a oraşului şi strada Căpitan Buzatu. Voluntarii provin atât de la instituţiile de învăţământ din municipiu, cât şi de la instituţii precum Jandarmeria Gorj, Penitenciarul şi Primăria Târgu-Jiu. Voluntarii care doresc să participe la proiect, sunt aşteptaţi la punctele de înscriere aferente fiecărei localităţi din judeţ în dimineaţa zilei de sâmbătă, de la ora 9:00. Logistica necesară desfăşurării acestui proiect precum saci menajeri şi mânuşi este asigurată de organizatori, primării şi voluntari, iar depozitarea deşeurilor colectate va fi asigurată de SC Polaris SA, la depozitul ecologic de la Bârseşti. În Gorj, acest proiect este organizat de Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Grupul de iniţiativă “Constantin Brâncuşi”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Gorj, primăriile din judeţ, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Garda Judeţeană de Mediu, AN “Apele Romane”- Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, Direcţia Silvică, SC Polaris M Holding SA, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Gorj şi Consiliul Judeţean al Elevilor.

SGA, participat activ

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj este implicat în proiectul “Let’s do it, Romania!”. Acţiunea se desfăşoară pe râul Jiu în zona Defileu, pe sectorul Vişina – Polatişte şi râul Tismana Mânăstire Tismana – coada lacului Tismana aval, în cursul zilei de sâmbătă. Conform conducerii instituţiei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj va participa cu personalul TESA şi muncitori ce va fi echipat adecvat. Sacii cu deşeurile şi resturile menajere strânse vor fi transportaţi la depozitul ecologic al municipiului Târgu-Jiu cu un mijloc de transport al SGA Gorj. La acţiunea acestei instituţii participă şi primăriile oraşelor Bumbeşti-Jiu şi Tismana. „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele două ediţii organizate până în prezent, peste 500.000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. În 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală “Let’s Do It World!”

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here