109 târgujieni servesc masa la Cantina de Ajutor Social

292

Deoarece nu au un loc de muncă, obţin lunar venituri scăzute sau provin din familii dezorganizate, peste 100 de persoane din municipiul Târgu-Jiu apelează la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Meniul zilnic al celor care servesc masa la Cantina de Ajutor Social costă 8,7 lei/persoană. Cantina de Ajutor Social de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi de-a lungul anilor numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Conducerea DPPS Târgu-Jiu spune că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, la ora actuală, la Cantina de Ajutor Social iau masa 109 persoane din municipiu. “În prezent, avem 109 oameni care servesc masa la cantina de la DPPS, 57 dintre aceştia fiind copii. Se acordă masa de prânz şi masa de seară, obligatoriu la prânz două feluri de mâncare şi ceva dulce, iar pentru masa de seară se completează cu hrană rece”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
De asemenea, dintre cei care servesc masa la Cantina de Ajutor Social, există 24 de persoane care prestează şi activităţi de muncă în folosul comunităţii, conform unei hotărâri luate la nivel de Consiliu Local în martie 2015 care a stabilit metodologia pentru efectuarea unor activităţi gospodăreşti de către persoanele beneficiare de serviciile cantinei. Părinţii care au copii cu o vârstă până în şapte ani nu trebuie să muncească.
Lista cu persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social se întocmeşte lunar de către serviciul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială şi se înaintează Serviciului de Gospodărie Comunală. Drept urmare, se întocmeşte şi o foaie colectivă de prezenţă, iar cei care nu participă la activităţile de curăţenie, nu mai pot beneficia de serviciile cantinei sociale. “Diferenţa între beneficiarii de meniu zilnic la Cantina de Ajutor Social şi cei care prestează muncă în folosul comunităţii este una substanţială, deoarece avem persoane care nu prestează astfel de activităţi din diverse motive: fie sunt mame care au copii sub 7 ani în întreţinere, fie sunt scutite medical de la efectuarea de muncă în folosul comunităţii, fie anumiţi beneficiari sunt pensionari şi au o vârstă înaintată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here