Au început înscrierile la Concursul Național ”Școala Zero Waste”

465

Școlile din Gorj sunt așteptate să se înscrie la ediția 2016 a concursului de educație ecologică ”Școala Zero Waste”, competiție al cărei mare premiu constă într-o tablă interactivă. Data limită de înscriere este 11 aprilie 2016.

”Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 18 aprilie – 27 mai, iar școlile interesate se pot înscrie în perioada 16 martie – 11 aprilie. La cele trei ediții anterioare au participat 250 de școli din aproape toate județele țării și din București și 30.000 de elevi participanți direct în competiție. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental, partener al proiectului. Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt swz-2016-1în 2015 Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” din Târgu Jiu, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă din județul Timiș. ”Aflat deja la a 4-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor”, spun organizatorii.

Tabără de educație ecologică
Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educație ecologică “Zero Waste Camp” swz-2016-3organizată în luna august la Timișoara și la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului SZW din acest an. Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here