103 gorjeni primesc bani prin Programul Casa Verde 2011

216

Ediţia din 2011 a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, Casa Verde, îşi găseşte finalul abia în această perioadă. Nu mai puţin de 103 gorjeni au fost acceptaţi în aceste zile pentru finanţare în cadrul Programului Casa Verde, în timp ce dosarele a 25 de solicitanţi din Gorj au fost respinse.

Potrivit conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, la nivelul județului Gorj mai rămăseseră de verificat 128 de dosare din cele 297 depuse în urmă cu trei ani de zile. Suma alocată județului nostru prin acest program a fost în 2011 de 2.166.809,60 lei. Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a publicat la finele săptămânii anterioare, listele cu persoanele fizice acceptate în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Pe aceste liste, se regăsesc 103 solicitanţi gorjeni cărora dosarele le-au fost aprobate, urmând ca fiecare să primească o finanţare de 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare sau pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, tocătură lemnoasă sau resturi foioase. Persoanele fizice prezente în listele publicate pe site-ul AFM au la dispoziţie 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanţare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autorităţii să semneze contractul, să se prezinte la sediul APM Gorj din judeţul de care aparţin, în vederea semnării contractelor. Pentru semnarea contractului, beneficiarii gorjeni trebuie să se prezinte la unitatea judeţeană a APM, cu următoarele documente actualizate: extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat (în original), extras de cont bancar valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni, în original), copie CI a beneficiarului (titular contract), procură notarială (dacă este cazul, în original), dar şi autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul, în original sau în copie legalizată).

25 de dosare respinse
În timp de dosarele a 103 solicitanţi gorjeni au primit aprobare spre finanţare de la AFM, alte 25 de dosare analizate au fost respinse de către autorităţile de mediu de la Bucureşti. Printre motivele respingerii se numără: depunerea la dosar a extrasului de carte funciară sau a certificatului de atestare fiscală în copie şi nu în original aşa cum trebuia, autorizaţiile de construcţie erau expirate, în anumite cazuri datorită neconcordanţelor privind datele de identitate solicitantul nu a putut fi identificat ca fiind titularul certificatului de atestare fiscală, iar din anumite dosare depuse pentru aprobare nu reieşea adresa implementării din cererea de finanţare aşa cum figura în extrasul de carte funciară.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here