100 de persoane la negru, depistate într-o singură zi

155

Aproximativ 100 de persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, muncind la negru, în satul Poiana, comuna Turburea. Acţiunea de control a avut loc ieri, şi a fost desfăşurată alături şi de alte organe de specialitate abilitate.

În urma controlului efectuat miercuri, în comuna Turburea, satul Poiana, de inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Gorj , Jandarmeriei şi cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I-S.J.I.P.I Gorj, au fost depistate la muncă 99 de persoane care au declarat, pe proprie răspundere, că desfăşoară activitate fără forme legale de angajare.
“Angajatorul care efectua lucrări de montare panouri solare, a fost invitat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj în vederea finalizării controlului din punct de vedere al relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.
Pentru cele 99 de persoane care au fost depistate că desfăşoară activitate fără forme legale, angajatorul riscă închisoare de la unu la 2 ani sau amendă penală, Codul Muncii, cu modificările si completările ulterioare. Controalele vor continua” a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here