100 de paltini, stejari roși, platani, tei, ginkgo biloba, plantaţi în Parcul Central din Târgu-Jiu

701

Clubul Rotary Târgu-Jiu a continuat sâmbătă, 11 noiembrie 2017, proiectul Rotary plantează, printr-o acțiune de plantare în Parcul Central din Târgu-Jiu. A fost o acțiune prin care membrii Clubului Rotary Târgu-Jiu, cu sprijinul Allianz Ţiriac, alături de tinerii de la Interact Târgu-Jiu au plantat 100 de copaci în Parcul Central din Târgu-Jiu. Au fost plantați: paltini, stejari roși, platani, tei, ginkgo biloba, încercând astfel să se înnoiască unul din cele mai frumoase parcuri din țară.

Clubul Rotary Târgu-Jiu, alături de celelalte cluburi din Districtul 2241-România și Republica Moldova, este implicat într-un proiect cu un obiectiv ambițios, acela de a planta un milion de copaci la nivelul Districtului. “Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii 28 de ani nu ne dă speranţe de mai bine. Este nevoie să ne unim forţele pentru un proiect de anvergură, cu impact major şi constant de-a lungul timpului” susţin reprezentanţii Rotary. “Președintele RI, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său până în data de 22 aprilie 2018, care marchează Ziua internațională a Pământului. Districtul nostru, prin proiectul inițiat de RC Oradea, al cărui obiectiv ambițios este de a planta 1 milion de copaci, depășește cu mult provocarea lansată la nivel internațional. Ce gest mai frumos și plin de iubire dedicat generațiilor viitoare am putea să facem decât să lăsăm în urma noastră o armată de copaci pe care noi i-am plantat? ” este mesajul domnului Emilian Sopoian, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova.

100 de arbori, plantaţi la Târgu-Jiu
Sâmbătă dimineaţa, Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu a fost împânzit de voluntari şi reprezentanţi ai Rotary Târgu-Jiu şi Interact, care şi-au unit forţele pentru a planta nu mai puţin de 100 de paltini, stejari roși, platani, tei, ginkgo biloba. “A fost o acțiune reușită și suntem extrem de încântați de participarea tinerilor. Doresc să adresez mulțumiri tuturor participanților, membri ai Clubului Rotary Târgu-Jiu și ai familiilor acestora, tinerilor noștri de la Interact și Primăriei Târgu-Jiu. O mențiune specială pentru prietenii noștri Nicolae Goață și Adrian Tudor, care s-au ocupat de organizarea acestei acțiuni și tuturor celor care au contribuit la reușita acesteia” a declarat Ștefan Ghimiși – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu. „Când toată lumea taie, Rotary plantează!” a fost deviza acţiunii de plantare din acest weekend.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here