100 de gorjeni, cuprinşi în cursurile AJOFM

341

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează în cursul acestei luni alte câteva cursuri de formare profesională. Este vorba despre cursuri de: manager în activitatea de turism, lucrător în comerţ, zidar – pietrar – tencuitor, comunicare în limba germană. La aceste patru programe de formare profesională este aşteptată o prezenţă de 100 de persoane.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 170 de programe de formare profesională pentru 3.403 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Bihor (244 persoane), Braşov (224), Dâmboviţa (154), Neamţ (150), Mureş (139).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here