10 decembrie, termen limită pentru valorificarea tichetelor “Rabla”

161

Deţinătorii de tichete valorice obţinute în urma casării autovehiculului uzat ar trebui să se grăbească în privinţa valorificării lor, întrucât termenul-limită până la care acestea îşi păstrează valabilitatea este 10 decembrie 2012, conform Ordinului ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb.

Reamintim că, până acum, data limită de folosire a tichetului era “cea înscrisă în cuprinsul său”. În ordinul ministrului se mai precizează că, în eventualitatea în care achiziţionarea automobilului nou nu este posibilă, în termenul prevăzut (90 de zile de la perfectarea documentelor), din vina producătorului, acesta din urma va fi obligat să-i ofere persoanei înscrise posibilitatea achiziţionării unui alt autovehicul pentru care optează, din al cărui preţ va scădea contravaloarea tichetului valoric, adică 3.800 de lei.

15.000 de maşini scoase din uz
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului Gorj, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 57 de milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Prin Programul Rabla au fost casate în 2012 un număr de 25.964 de autoturisme mai vechi de 10 ani. În cadrul primei sesiuni a programului au fost achiziţionate un număr de 8.006 de maşini, dintre care 3.661 de producţie autohtonă.
A.B.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here