1 milion de lei pentru primarii gorjeni

250

Autorităţi locale din 25 de judeţe vor fi sprijinite să finanţeze lucrările de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse de inundaţiile din acest an. Guvernul a alocat, miercuri, suma de 86,7 milioane de lei, din Fondul de intervenţie, pentru judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.
La repartizarea pe judeţe, Gorjul a primit suma de 1,099 milioane de lei. Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor şi malurilor de apărare, structurii drumurilor judeţene, comunale, a podurilor, podeţelor şi digurilor din localităţile afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în acest an.
Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate de inundaţii în cursul lunilor iunie, iulie şi august şi transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here