1 Mai rău ca Guvernul Boc nu se poate ! – Mitingul PSD, un semnal de alarmă

204

P5019707Conducerea PSD Gorj, parlamentarii social-democraţi şi aproape 500 de membrii şi simpatizanţi ai partidului au participat sâmbătă dimineaţa la mitingul organizat de acestă formaţiune politică în centrul municipiului.

Alături de membrii şi simpatizanţii PSD s-au aflat şi salariaţi afiliaţi sindicatelor din cadrul Federaţiei Naţionale a Muncii şi CNLSR Frăţia. Preşedintele partidului, Victor Ponta a participat şi el la mitingul PSD în judeţul vecin Hunedoara, la fiind alături de pesediştii din Lupeni.

„1 Mai corect cu pensionarii”, „1 Mai corect cu profesorii”, ,,1 Mai corect cu energeticienii şi minerii” au fost mesajele postate de participanţii la mitingul de sâmbătă, majoritatea mesaje adresate Guvernului. Mitingul, care a făcut parte din ampla acţiune a PSD la nivel naţional, s-a defăşurat fără incidente, pesediştii dorind doar să tragă un semnal de alarmă în legătură cu situaţia dramatică în care se află ţara. „1 Mai este ziua tuturor persoanelor care muncesc şi nu vrem să o confiscăm sau o politizăm, dar trebuie tras un semnal de alarmă fiindcă totul merge prost în ţară în prezent. Vrem un guvern în slujba oamenilor, care să găsească soluţii favorabile pentru toate categoriile de persoane. Înţelegem că este perioadă de criză, dar trebuie să ne comparăm cu alte ţări care au posibilităţi şi mai reduse ca noi. Vom ajunge la concluzia că România este o ţară bogată, dar nu e administrată corespunzător”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.
Disponibilizări şi colaps financiar
P5019849La miting au paticipat liderii organizaţiei PSD Gorj, deputaţii Mugurel Surupăceanu şi Vasile Popeangă dar şi senatorul Toni Mihail Greblă. Toţi au tras un semnal de alarmă în legătură cu situaţia dezastruoasă în care se află mineritul şi energia în Gorj, sectoarele fiind afectate de disponibilizări. „În mai, în Gorj, vor fi disponibilizate câteva sute de persoane din sectorul minier şi energetic. Judeţul va ajunge astfel într-un colaps financiar dacă se va continua în acest fel. Trebuie făcut ceva concret pentru economia judeţului”, menţiona Călinoiu
Sloganul mitingului a fost „Vrem un alt Guvern, 1 Mai corect. 1 Mai rău ca Guvernul Boc nu se poate”. La acesta au participat membri şi activişti de partid din toate cele 70 de localităţi ale judeţului Gorj, care au pledat pentru dreptul românilor la muncă, au scandat împotriva şomajului, dar şi împotriva guvernului, care transferă costurile crizei economice pe umerii oamenilor simpli.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here