1 leu pentru Preşedinte ! – Surupăceanu, la judecată cu Băsescu

464
1 leuŞeful statului, Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu, cerându-i parlamentarului daune de 1 leu.

Acţiunea a fost înaintată Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti. Băsescu a făcut acest demers, în urma unor declaraţii făcute de parlamentarul gorjean, la adresa preşedintelui, în legătură cu implicarea şefului statului în afacerea cu droguri uşoare.

Traian Băsescu îi cere astfel daune simbolice de un leu lui Mugurel Surupăceanu pentru că a spus, într-o conferinţă de presă din 14 februarie, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare. Preşedintele mai vrea ca hotărârea instanţei să fie publicată în acele ziare în care a apărut şi declaraţia de atunci a deputatului gorjean. Judecătoria sectorului 5 Bucureşti va lua însă în discuţie acţiunea preşedintelui în 29 septembrie.
Etnobotanicele produc plângeri prezidenţiale
Surupăceanu anunţa, la jumătatea lunii februarie, că anumite grupuri de interese PD-L din guvernul Boc sunt legate în mod direct de afacerea cu droguri uşoare, el precizând că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară în acest sens. Surupăceanu şi-a motivat acuzaţiile prin faptul că Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor şi produselor etnobotanice care permitea comercianţilor să îşi distrugă singuri stocurile de droguri uşoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-şi vinde marfa pe piaţa neagră. Guvernul a emis, în 10 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Ordonanţa de urgenţă este în vigoare şi, în baza acesteia, în prezent nu mai pot fi comercializate astfel de plante.
Anamaria Stoica
palma baseProcesomanul Băsescu
Traian Băsescu nu are doar un proces pe rol. Acesta mai are o acţiune în justiţie cu omul de afaceri Dinu Patriciu, privind publicarea unei înregistrări video înainte de alegerile prezidenţiale din 2009. Procesul în cauză chiar a fost amânat, miercuri, pentru 16 iunie de către Judecătoria sectorului 1. Judecătorii au constatat aici lipsă de procedură privind citarea cotidianului Gardianul, acesta intrând în procedură de insolvenţă în luna februarie 2010.
Instanţa a acordat termen pentru citarea lichidatorului judiciar al societăţii Best Media Press, care edita cotidianul Gardianul şi pentru ca avocatul lui Traian Băsescu să ia la cunoştinţă întâmpinarea depusă de apărătorul omului de afaceri Dinu Patriciu.
Preşedintele Traian Băsescu şi omul de afaceri Dinu Patriciu nu au fost prezenţi, miercuri, în faţa instanţei, aceştia fiind reprezentaţi de avocaţii Robert Roşu, respectiv Ovidiu Buduşan.
Şi în acţiunea depusă la Judecătoria sectorului 1, Traian Băsescu cere despăgubiri în valoare de un leu, pentru că imaginea sa ar fi fost vătămată prin difuzarea unei filmări în care este arătat cum ar lovi un copil, la un miting electoral la Ploieşti, în 2004.
Pe 28 noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că va acţiona în judecată cotidianul „Gardianul” şi pe omul de afaceri Dinu Patriciu. „Pentru minciună şi trucarea unor filmări, îl dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat”, spunea Traian Băsescu.
Cotidianul Gardianul a prezentat imagini din timpul unui miting organizat la Ploieşti, în timpul campaniei electorale din 2004, în care Traian Băsescu părea că ar fi lovit un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here