1 februarie, termen limită de depunere a proiectelor aferente Măsurii 121

145

Termenul limită pentru depunerea de proiecte aferente Măsurii 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” este la 1 februarie 2013. Solicitanţii de fonduri europene nerambursabile pot depune cererile de finanţare la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP), zilnic, între orele 09:00 şi 14:00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 1 februarie 2013, ora 12:00.

Potrivit reprezentanţilor OJPDRP, fondurile nerambursabile de 150 de milioane de euro, alocate pentru această sesiune, sunt defalcate pentru cele patru domenii prioritizate de Măsură. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de creştere a animalelor de 72 de milioane de euro. De asemenea, pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispoziţie 20 de milioane de euro. Totodată, 10 milioane de euro sunt destinaţi beneficiarilor Măsurii 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, care au semnat decizia de finanţare şi aplică acum pentru modernizarea exploataţiilor agricole.

Vârsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului, criterii importante
Prin Măsura 121 solicitanţii pot primi cofinanţare nerambursabilă într-un procent ce porneşte de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului şi până la 75%, în funcţie de anumite criterii dintre care de maximă importanţă sunt vârsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului. Totodată, pentru o investiţie, contribuţia nerambursabilă poate ajunge până la 1,6 milioane de euro, în funcţie de tipul beneficiarului şi anumite investiţii prevăzute a fi realizate. Pentru accesarea fondurilor puse la dispoziţie, solicitanţii de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidurilor Solicitantului aferent Măsurii 121, disponibil gratuit la sediul Oficiile Judeţene (OJPDRP), precum şi la Centrele Regionale (CRPDRP) ale APDRP din ţară.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here