1.600.000 lei, atraşi la bugetul de stat de către inspectorii fiscali gorjeni

260

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice AJFP Gorj au efectuat în perioada 1-14 martie 2014, 30 acţiuni de inspecţie fiscală şi 16 controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. În urma acestor controale, inspectorii au constat sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de aproximativ 1.600.000 lei.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. “Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 1.539.477 lei, fiind totodată aplicate 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 18.400 lei. Au fost dispuse măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili”, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt la AJFP Gorj.
Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de 3 contribuabili, au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale sancţionată de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de  905.806 lei.
De asemenea, au fost efectuate 10 inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adăugată  cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxă pe valoarea adăugată  în sumă de 132.109 lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here