1.400 de joburi vacante pentru şomerii gorjeni

355

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, un număr total de 1.409 locuri de muncă vacante. Oferta cea mai bogată este oferită de Spania care a declarat vacante 801 locuri de muncă, din care 800 sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură, iar un post vacant este de masor. Şi Germania are vacante 260 de posturi, cele mai multe în număr de 50 de asistenţi medicali generalişti, 20 operatori maşini şi centrale, 15 ospătari, 15 comisionari. Oferta Cehiei cuprinde 145 de locuri de muncă, printre care se numără 50 lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori, 20 muncitori asamblare. Şi Marea Britanie are o ofertă de 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 30 asistenţi medicali, un tractorist, un vinificator.
Ţara vecină, Ungaria, are vacante 50 de locuri de muncă pentru operatori la asamblarea panourilor electrice, în timp ce Suedia caută 15 vopsitori auto, zece mecanici auto, zece medici generalişti. Norvegia vine cu o ofertă de opt locuri de muncă pentru antrenori gimnastică ritmică, în timp ce Belgia caută doi infirmieri/asistenţi medicali, precum şi doi directori de audit. Totodată, Polonia caută trei lăcătuşi-sudori, iar Austria are nevoie de un asistent de proiect.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele, precum şi informaţii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiţii de ocupare a posturilor, condiţii de muncă şi salarizare accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro. Pentru informaţii suplimentare, solicitanţii de loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, unde consilierul EURES îi poate îndruma.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here