1.000 de angajări la casele de pensii! Ioana Talău: Nu vor stabili pensii, vor lucra strict pentru digitalizarea sistemului

13946

Guvernul va aproba printr-un proiect de lege angajarea a 1.000 de persoane în cadrul caselor de pensii. Proiectul prevede crearea a 1000 de noi locuri de muncă în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, având în vedere necesitatea implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea și recalcularea pensiilor.

Personalul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) va fi suplimentat cu 1000 de posturi, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care era pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului.
Măsura este necesară recalculării pensiilor din sistemul public, la casele de pensii fiind prea puțini angajați. „Neadoptarea acestui act normativ ar duce la imposibilitatea soluționării cererilor de acordare a drepturilor de pensie”, spune Executivul. 800 funcții vor fi din categoria celor cu studii de licență sau echivalentă, iar 200 din categoria celor cu studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat. Posturile vor fi pe perioada determinată, până la data de 31 decembrie 2022.Directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău, a declarat că viitorii angajați vor lucra strict pentru implementarea programului de digitalizare a sistemului de pensii: ,,Cel mai probabil, vor lucra exclusiv pe evaluarea dosarelor în vederea digitalizării. Vor avea contracte pe perioadă determinată, cei cu studii superioare vor lucra pe calculator, cei fără, în arhive. Nu vor face munca noastră, nu vor stabili pensii. Munca lor se va axa strict pe digitalizare“, a mai spus acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here