09.30 – Cât costă un kilogram de carne de miel

173

Şi în acest an gorjenii care vor să aibă pe masa de Paşti tradiţionala carne de miel au de unde alege. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare susţin că nu vor fi probleme în acest an în ceea ce priveşte sacrificarea mieilor. Preţul cărnii de miel variază între 18 şi 22 de lei în funcţiei de mărimea mielului. „Din experienţa anilor trecuţi în acest an vor fi sacrificaţi aproximativ 5.000 de miei. O mare parte din miei vor fi sacrificaţi în cele patru puncte din Târgu-Jiu, Motru, Rovinari şi Novaci. Sunt cazuri în care se va vinde carne de miel şi direct de la stâne sau din gospodăria ciobanilor. Noi vom monitoriza în această perioadă tot ce ţine de sacrificarea mieilor. Carnea va fi comercializată atât în punctele de sacrificare, dar şi în măcelării şi supermarket-uri”, spune Ion Iliuţă, director DSV Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here