0 lei pentru Motru și Târgu Jiu! Romanescu și Jianu își arată indignarea!

3102

Ieri după amiază, Consiliul Județean Gorj a împărțit sumele din cote defalcate din TVA și din impozitul pe venit către primăriile din județ. Din păcate, la primăriile conduse de primari liberi nu a fost alocat niciun leu, în această categorie intrând și cele două municipii: Târgu Jiu și Motru. Edilii acestora, Marcel Romanescu, respectiv Gigel Jianu, s-au arătat indignați de modul de repartizare al sumelor de către Consiliul Județean.

“ZERO! Este cifra zilei de astăzi și reprezintă respectul pe care-l arată consilierii județeni PSD locuitorilor municipiului Târgu Jiu. Este suma pe care municipiul nostru a primit-o la împărțirea făcută de Consiliul Județean (majoritar PSD) pentru echilibrarea bugetelor locale. De altfel, am fost obișnuiți să se tot taie la rectificări sumele către Târgu Jiu, până am ajuns să nu mai primim nimic. Este ca și cum nu am exista pentru consilierii PSD.
Ieri ar fi trebuit să particip, în calitate de reprezentant al municipiilor, la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, cu reprezentantul orașelor și reprezentantul comunelor din județul Gorj pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Nu a mai avut loc ședința. Ceilalți consilieri județeni au primit proiectul cu doar câteva ore înainte.
Nici celelalte primării gorjene conduse de primari PNL nu au primit nimic. Banii au fost orientați doar către primăriile PSD. Acest partid nu pedepsește doar cetățenii care au votat altceva la alegeri. Propriul electorat este privit ca victimă colaterală și călcat în picioare, fără scrupule. Cetățenii municipiului Târgu Jiu sunt sacrificați din nou în numele interesului PSD”, a declarat aseară primarul Marcel Romanescu.

Nemulțumirea și-a arătat-o, ieri după amiază, în acest sens și edilul municipiului Motru, Gigel Jianu: “PSD ii batjocorește pe motrenii! Acesta este al treilea an consecutiv in care, conducerea PSD a Consiliului Judetean Gorj isi bate joc de cetatenii municipiului Motru. 3 ani la rand, Motru a primit 0 (zero) lei la repartizarea sumelor din cotele defalcate din TVA si impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale. In cadrul ședinței Consiliului Județean care a avut loc astăzi, PSD-istii din fruntea Consiliului Județean au repartizat municipiului nostru 0 lei pentru echilibrarea bugetului local si 0 lei pentru reparații de drumuri. Singurul consilier judetean care are legătură cu municipiul Motru, fostul primar PSD Dorin Hanu, a votat (și anul acesta) pentru ca motrenilor să nu li se dea niciun leu la repartizarea acestor sume. Pentru că PSD-iștilor nu le pasă de oameni, ci de propriile interese. Municipiul nostru avea nevoie de fonduri pentru a asigura cofinanțarea proiectelor care se derulează cu fonduri europene dar și guvernamentale, mai ales în condițiile în care implementarea proiectului de extindere a rețelei de gaze în satele componente presupune cheltuieli considerabile din bugetul local. În acest moment, în municipiul Motru sunt în derulare proiecte atât din fonduri europene, cât și guvernamentale în valoare de 12 milioane de euro, cofinanțarea acestora, asigurată din bugetul local fiind de peste un milion de euro, din care numai anul acesta trebuie asigurate cofinanțări de peste 500 mii de euro. Deși PSD-iștii vor să ne îngroape, nu o să reușească, pentru că motrenii sunt oameni destoinici și înțelegători, iar împreună reușim să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am asumat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here