„Hai la şcoală!” – campanie derulată la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

390

Campania Naţională intitulată „Hai la şcoală!” a continuat la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, una din cele cinci şcoli unde s-a implementat proiectul pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar de către UNICEF.

“Hai la şcoală!”, campanie iniţiată de Unicef, continuă să fie derulată de instituţia de învăţământ Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”. Astfel, în cadrul şcolii s-a desfăşurat activitatea intitulată „În vizită la prieteni ”, fiind de fapt o întâlnire de lucru a elevilor acestei şcoli cu elevi de la Şcoala Generală Budieni, şcoală implicată în acelaşi proiect.
Grupul ţintă a fost format din 40 de elevi cu risc major de abandon şi s-a avut în vedere prin activitatea desfăşurată, o bună colaborare între elevii celor două şcoli.
La activitatea comună, copiii s-au arătat interesaţi de a lucra în echipă şi faptul că au fost apreciaţi de cei ce au luat parte la activitate, cadre didactice, părinţi, precum şi directorii celor două instituţii de învăţământ, au făcut să demonstreze că vin cu plăcere la şcoală.
Prin acest proiect derulat la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” cei 40 de elevi au fost antrenaţi în activităţi extracurriculare având drept scop să le stârnească interesul pentru şcoală, de asemenea au fost activităţi atât instructive, cât şi cu o componentă de destindere. Iar intervenţiile la nivelul şcolii au avut ca obiectiv transformarea şcolii într-un mediu primitor pentru copiii cu risc de abandon din categoria elevilor defavorizaţi.
Livia Zamfir, director

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here