“Ajutoare de Urgenţă”, acordate de Asociaţia “Inimi de Gorjeni” unui minor

335

Prin programul „Ajutoare de Urgenţă” Asociaţia “Inimi de Gorjeni” sprijină familiile nevoiaşe cu ajutoare alimentare, îmbrăcăminte, achitarea unor datorii restante la energie electrică, gaze, lemne de foc, materiale de construcţii pentru refacerea unor locuinţe şi nu numai. În primele şase luni ale acestui an. Inimi de Gorjeni a venit în sprijinul unui minor provenit dintr-o familie cu probleme sociale.

În cadrul programului „Ajutoare de Urgenţă”, minorul Ş.V. s-a aflat găzduit în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Târgu-Jiu. Acesta s-a născut în cadrul relaţiei de concubinaj dintre părinţii săi. A locuit timp de 11 ani în judeţul Călăraşi, iar până în anul 2008, timp de doi ani, familia a locuit în oraşul Topoloveni, judeţul Argeş. În anul 2008, după separarea părinţilor copilului, mama lui s-a mutat într-o comună din judeţul Gorj împreună cu cealaltă fiică, Ş.F, la domiciliul actualului soţ, S.C., iar tatăl copilului, Ş.D.-L., s-a mutat la domiciliul mamei sale, judeţul Buzău. „În intervalul martie 2009 – septembrie 2009, la solicitarea lui, copilul a locuit alături de mama sa, în judeţul Gorj, unde a absolvit clasa a VI-a. Din luna septembrie 2009, după ce părinţii copilului s-au înţeles ca sora băiatului să rămână în grija mamei, iar copilul să locuiască la domiciliul tatălui, judeţul Buzău, acesta s-a mutat la domiciliul tatălui, unde a absolvit clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a la Liceul Tehnologic Lopătari”, a menţionat Sorin Torop, secretarul Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”.

Copilărie răpită de un tată alcoolic
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Inimi de Gorjeni”, între tată şi copil a existat o relaţie tensionată, tatăl lui, consumator de alcool, îşi cheltuia puţinul venit pe care îl obţinea din muncile agricole ocazionale, pentru procurarea de alcool şi ţigarete. În plus, copilul a povestit că a fost de multe ori lovit de tatăl lui, când se afla sub influenţa alcoolului, şi că era nevoit să se întreţină singur, muncind la un gater din localitate, pentru a-şi asigura hrana şi rechizitele necesare pentru şcoală. Din această cauză, Ş.V. a cerut mamei sale, în vara anului 2012 să-l găzduiască. Acesta a locuit, din nou, şase luni, până în luna februarie 2013 la domiciliul mamei, când a fugit şi de acolo, în judeţul Olt, la o fermă, unde a muncit la îngrijirea animalelor. „În data de 12.04.2013 Ş.V s-a prezentat la sediul Centrului de primire în regim de urgenţă Târgu-Jiu, solicitând găzduire şi sprijin, motivând că actualul soţ al mamei nu a mai fost de acord să-l reprimească la domiciliul lui, iar la domiciliul tatălui nu se mai poate întoarce din cauza faptului că acesta consumă alcool.
Copilul are nevoie să beneficieze de găzduire, întreţinere, sprijin pentru continuarea cursurilor şcolare şi pentru pregătirea lui în vederea integrării socio-profesionale. Având în vedere, gravitatea situaţiei sociale în care se află, lipsa mijloacelor financiare, Asociaţia “Inimi de Gorjeni” a achiziţionat îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 150 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here