„Ziua Porţilor Deschise” la Jandarmeria Gorj

188

jandarmiLa 161 de ani de atestare documentară a jandarmilor, astăzi (vineri n.r.), începând cu ora 10.00 sediul Inspectoratului de Jandarmi Gorj va fi deschis tuturor celor care doresc să afle mai multe despre activităţile şi atribuţiile de jandarmi. Cu acest prilej vor avea loc o serie de activităţi dedicate zilei armei, precum şi „Ziua Porţilor Deschise”.

Jandarmeria Română împlineşte 161 de ani de la înfiinţare, pe 3 aprilie. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când domnitorul Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea Legiuirii pentru reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, publicată sub formă de Ofis Domnesc şi adoptată de Adunarea Obştească a înfiinţat Jandarmeria Română.

Astfel, la reşedinţa unităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj va avea loc astăzi (vineri n.r.) un ceremonial militar şi religios.

IJJ Gorj organizează tot în cadrul acestei manifestări şi „Ziua Porţilor Deschise”, pentru asigurarea transparenţei şi deschiderii instituţiei faţă de societate, acţiune la care şi-au anunţat participarea elevi de la instituţiile de învăţământ preuniversitar din Tg-Jiu.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan, în programul dedicat oaspeţilor vor fi prezentate, la reşedinţa inspectoratului, expoziţii de armament şi tehnică din dotare, spaţiile de pregătire, sala de sport, muzeul unităţii, un film de prezentare al I.J.J. Gorj şi exerciţii de dresaj a câinilor de serviciu.

Manifestările omagiale vor debuta cu primirea oficialităţilor şi intonarea imnului de stat, prezentarea mesajelor adresate cu ocazia sărbătoririi Zilei Armei, tedeum oficiat de preotul militar al Garnizoanei Tg-Jiu, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive interinstituţionale, prezentarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare şi defilarea echipajelor pe tehnica auto.

Cu această ocazie se va distribui şi revista aniversară ,,Jandarmeria Gorjeană”, realizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj în care sunt reliefate mesajele adresate cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, repere ale activităţii, foto montaj cu aspecte din misiunile jandarmilor gorjeni şi alte articole de interes.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here