„Un leac pentru sănătatea politicii gorjene”

376

Homeopatia, după secole de neglijare, este astăzi privită ca una dintre metodele terapeutice moderne şi de mare viitor. Termenul homeopatie derivă din grecescul “homeos”, însemnând similar şi “pathos”, care înseamnă boală. Homeopatia este un sistem de tratament medical care tratează boala cu un agent diluat şi potenţat, care la un subiect sănătos ar produce aceleaşi simptome ale unei boli manifestate.

Cu alte cuvinte, în tratamentul homeopatic, remediul folosit este un purtător de informaţie preluată din anumite plante pe căi naturale de la substanţa de bază şi permite să se transfere o cantitate uriaşă de energie de la obiect la subiect, cu toate că, paradoxal, în remediul respectiv nu găsim decât o cantitate extrem de mică de molecule din substanţa activă. Acest remediu este practic un miracol dacă ştim cui se aplică, unde şi când se aplică, în ce diluţie şi în ce măsură se aplică. Este uluitor să vedem cum, prin eforturi minimale şi folosind diluţii corespunzătoare cu ajutorul tratamentului homeopatic se pot obţine practic rezultate extraordinare în contradicţie flagrantă cu terapiile alopate în care bolnavul este „îndopat” cu tot felul de pilule medicamentoase care au o concentraţie maximă de substanţă activă şi obţinută de regulă prin procedee sintetice, a căror eficienţă este din ce în ce mai slabă. De aici mi-a venit ideea de a promova sloganul meu electoral, ca o idee forță:
Prin extrapolare la mediul politic de azi, în foarte multe jurnale atât locale cât și naționale, observăm cum ideologia care ”ARDe”, încearcă să se propage folosind o cantitate impresionantă de articole (pilule medicamentoase) scrise zi de zi de foştii și actualii purtători de stindard ai PDL, producând multă risipă de vorbe în speranța că se ascund sub masca cuvintelor. Sunt unul din puţinii politicieni care scrie personal câte un articol, pe ici pe colo, inclusiv în onorabila publicaţie „Gorjeanul”, printre miile de articole comandate de către liderii PDL de la centru şi locali. Aceste articole (pilule homeopatice) au o diluţie ce este mereu „subţiată”, de către „vinovaţii fără vină” – adversarii noștri politici şi pe care îi stimez de altfel foarte mult, deoarece ei reuşesc să ne arate în acest mod că efectul ”leacului meu”, este maxim, informaţia transmisă nealterat către marele public cititor devenind cu atât mai vizibilă cu cât ”diluţia” respectivă este mai bună. Şi reuşesc acest lucru deoarece toate faptele lor se repetă supărător de mult, iar subconştientul colectiv a ajuns deja la saturaţie şi la efectul de respingere, exact ca şi ”boala cronică” – guvernarea PDL – ce nu mai poate fi vindecată de pilulele alopate care sunt respinse de către ”organism” – populația României. Pe acest fundal creat chiar de către doctrinarii PDL, ARD sau mai știu eu cum s-or numi, precum lupul care-și schimbă părul dar năravul ba, exact ca şi în homeopatie, ”leacurile mele” despre realitățile vieții de zi cu zi, au căpătat maximum de eficienţă, se strecoară şi cristalizează germeni ai sănătății politice în conştiinţele oamenilor, iar efectul va fi de multiplicare în avalanşă. De aceea, dragii mei gorjeni, eu nu vin cu promisiuni deșarte de cele mai multe ori nerealizabile, eu vin doar cu gândul, cu sufletul și cu inima spre dumneavoastră pentru ca împreună și prin fapte, nu prin vorbe, ca reprezentant al dumneavoastră în Parlamentul României, să însănătoșim lumea politică gorjenească și să oferim populației din județul nostru un trai decent.
Dr. Gheorghe Iana – candidat USL pentru colegiul nr. 1 de deputați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here