„Nunta de Aur”, sărbătorită şi în 2012 la Târgu-Jiu

125

IMG_8804Cuplurile din municipiu care împlinesc în cursul acestui an 50 de ani de căsnicie sunt invitate să sărbătorească acest eveniment alături de autorităţile locale în cadrul ediţiei 2012 a „Nunţii de Aur”. Deşi până în prezent numai 35 de perechi s-au înscris pentru a participa la acest eveniment devenit deja o tradiţie în municipiul Târgu-Jiu, organizatorii cred că numărul acestora va creşte până pe 24 februarie.

Ca în fiecare an, de Dragobete, autorităţile locale au pregătit o frumoasă petrecere pentru cuplurile de târgujieni care aniversează 50 de ani de căsătorie. Este vorba de „Nunta de Aur”, eveniment devenit deja o tradiţie în oraşul nostru. Cei care doresc să participe la ediţia din acest an sunt IMG_8915aşteptaţi să se înscrie la sediul Primăriei Târgu-Jiu. „Înscrierea se face la Primăria municipiului Târgu-Jiu, pe baza unei cereri, a unei solicitări din partea acelui cuplu şi a copiei după actele de identitate şi a certificatului de căsătorie pentru a verifica dacă sunt îndeplinite aceste două condiţii, respectiv să aibă domiciliul în municipiul Târgu-Jiu şi să fie şi 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Sunt aşteptate nu numai acele cupluri care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie, ci şi alte cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie dar nu au participat până acum la acest eveniment”, a explicat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Potrivit acesteia, până în prezent s-au înregistrat 35 de solicitări, însă numărul cererilor se preconizează că va creşte până la sfârşitul perioadei de înscriere. „Până la această dată nu avem decât 35 de solicitări. În alţi ani au fost mult mai multe cupluri dar timp este suficient. Au fost situaţii în care s-au primit cereri chiar în ziua în care s-a organizat această manifestare şi au fost primiţi şi acei solicitanţi. Sperăm să nu ajungem la situaţii de genul acesta deoarece timp ar fi suficient. Noi ne-am gândit că poate şi vremea mai dificilă i-a împiedicat pe oameni să vină la Primărie, să depună aceste documente”, a declarat Alina Toader.

Diplomă de fidelitate şi premii de 500 lei pentru participanţi

Şi în acest an, cei care vor participa la acest eveniment vor primi un premiu în valoare de 500 lei şi o diplomă de fidelitate, asta pentru că, aşa cum spun şi organizatorii, „50 de ani de căsătorie neîntreruptă este un eveniment deosebit în familia fiecăruia” şi trebuie marcat aşa cum se cuvine. „Nunta de Aur” va începe la ora 13:00, când cuplurile se vor întâlni la Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel”, unde se va oficia serviciul religios dedicat aniversării a 50 de ani de căsătorie. La ora 14:30 este programată o şedinţă foto pentru albumul de grup iar la ora 15:30 va fi dat startul petrecerii ce va avea loc la un restaurant din municipiu. Ca în fiecare an, Primăria a pregătit un autobuz care să-i transporte pe participanţi de la biserică la restaurant. În program sunt incluse de asemenea şi mai multe discursuri, atât cel de deschidere susţinut de primarul municipiului, Florin Cârciumaru, cât şi discursurile reprezentanţilor sărbătoriţilor dar şi cel al Protopopului. Organizatorii au pregătit şi un program artistic, asigurat de către artişti cunoscuţi şi îndrăgiţi de cetăţenii din municipiu. Încă de la prima ediţie, evenimentul s-a bucurat de succes în rândul târgujienilor: „În fiecare an, participanţii au fost foarte fericiţi şi mulţumiţi. La intrarea în biserică, doamnele primesc un buchet de flori iar domnilor li se prinde o floare la rever. Se organizează la fel ca o nuntă, în care naşi sunt domnul primar împreună cu soţia dumnealui. Oamenii au fost încântaţi. În 2004 au participat 114 cupluri, 140 în 2005, 74 în 2006, 76 în 2007, 77 în 2008, în 71 în 2009, 93 în 2010 şi 64 în 2011”, a precizat Alina Toader.

Buget de 30.000 lei

Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Local a alocat 30.000 lei, bani ce provin mai ales din taxa de căsătorie ce se percepe de către Primăria Târgu-Jiu. Anul acesta este posibil ca „Nunta de Aur” să aibă loc în ajun de Dragobete. Motivul este simplu: „De obicei se organizează în ziua de 24 februarie dar anul acesta 24 fiind vinerea este posibil să organizăm pe 23 pentru că foarte mulţi dintre dumnealor ţin post. Vom stabili şi vom anunţa exact fiecare cuplu, în funcţie şi de discuţiile pe care le vom mai purta şi cu participanţii. Am solicitat ca fiecare cuplu să lase şi un număr de telefon la care să poate fi contactat pentru a-i putea anunţa dacă vor interveni ceva modificări în program”, au explicat organizatorii.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here