„La negru” în discoteca din Lihuleşti

175

Mai mulţi angajatori din Târgu-Jiu şi Lihuleşti au fost depistaţi că prestau activităţi cu „persoane la negru”, asta în urma controalelor efectuate de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Au fost aplicate de către oamenii legii sancţiuni contravenţionale pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 40.000 lei.

În perioada 21 – 25 ianuarie, inspectorii muncii au efectuat mai multe acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în scopul identificării şi combaterii cazurilor de muncă fără forme legale. „Au fost depistaţi 2 angajatori care utilizau munca „la negru” având 4 persoane fără forme legale de angajare, dintre care 2 sunt femei şi un tânăr sub 18 ani. Angajatorii depistaţi cu persoane „la negru” desfăşurau activitate în următoarele domenii de activitate : discoteca – sat Lihuleşti, comuna Berleşti şi comerţ în Târgu-Jiu”, a precizat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul ITM Gorj.

34 de neconformităţi, depistate
Reprezentanţii compartimentului securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat 23 de controale în aceeaşi perioadă amintită, privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. În care au fost depistate 34 de neconformităţi şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locul de muncă, şi pentru grupurile sensibile, neefectuarea controlului medical periodic şi truse incomplete la locul de muncă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here