„Doina Gorjului” are de recuperat peste 200 de milioane

113

Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” are de recuperat datorii de peste 200 milioane lei vechi. Restanţele sunt înregistrate de la spectacolele susţinute anul trecut în mai multe localităţi din ţară. Conducerea ansamblului speră ca banii să fie recuperaţi în cel mai scurt timp.

Soliştii şi instrumentiştii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu sunt prezenţi la majoritatea festivalurilor şi spectacolelor cu rezonanţă, organizate în diferite locuri din ţară şi nu numai. Din păcate, nu de fiecare dată se şi încasează sumele contractate pentru prestaţiile artistice. Aşa se face că, la ora actuală, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” are de recuperat peste două sute de milioane lei vechi. „Noi am reuşit să ne susţinem activitatea de zi cu zi din încasări. Anul trecut am încasat în jur de trei miliarde, dar mai avem de recuperat şi acum o parte din bani. Am rămas cu datorii de aproximativ 90 de milioane de la Severin, 70 de milioane la Videle şi 60 de milioane la Drăgăneşti-Olt”, a precizat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Ansamblul aşteaptă bugetul pentru 2013
Conducerea Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” speră ca în acest an să se reuşească o autosubvenţionare cu 20%. Cât priveşte bugetul ce-i va fi alocat ansamblului de către Consiliul Judeţean Gorj, încă nu se ştie o cifră exactă, însă se aşteaptă ca suma să se ridice la aproximativ 20 miliarde. „Dacă ne-am autosubvenţiona cu 20% am fi deja sus. De la Consiliul Judeţean trebuie să luăm în jur de 20 de miliarde, însă în 2012 subvenţia de la Consiliu s-a regăsit în salarii, chirie şi utilităţi”, a menţionat Porumbel.
Dezideratul din acest an al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu este acela de a-şi majora veniturile. Se doreşte încasarea a 3,5 – 4 miliarde, pe lângă subvenţia primită de la Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here