„Concesii” între Coco Păun şi vecinul său preot

180

O nouă zi de dispute ieri între Coco Păun şi vecinii săi pe care i-a obligat în instanţă să-şi demoleze o parte din casa în care stau. În prezenţa unui executor judecătoresc au continuat lucrările de demolare, preotul care a fost nevoit să îşi scurteze locuinţa anunţând că are de gând să vândă şi să se mute în altă parte a oraşului, sătul fiind de scandalurile din ultima perioadă. Culmea este că şi Păun are intenţii similare, el acceptând ieri pentru prima dată de la izbucnirea scandalului să discute cu jurnaliştii.

Executorul judecătoresc Dragoş Ivanovici a venit tocmai de la Craiova pentru a se asigura că hotărârea instanţei este respectată şi că părintele Eleodor Stoichin îşi demolează partea din casă stabilită de decizia magistraţilor. Ivanovici este acelaşi executor la care Coco Păun a apelat şi în primăvară pentru a intra în posesia unei case din cartierul Meteor, craioveanul precizând că totul este legal şi că un creditor dintr-un dosar judecat de o instanţă de judecată poate să apeleze la orice executor doreşte. Acesta a precizat că pe el îl interesează doar punerea în practică a sentinţei Curţii de Apel Craiova, motiv pentru care le-a şi cerut oamenilor preotului Stoichin să grăbească demolarea gardului şi a porţiunii de 40 de cm din casa părintelui.
Muncitorii au lucrat de zor doar câteva minute pentru că în mijlocul lor a apărut Coco Păun care a adus cu el un dosar de hârtii pentru a-i explica şi preotului şi judecătorului că nu doreşte şi demolarea unui garaj aflat pe proprietatea sa. Fostul iubit al Biancăi Drăguşanu a spus că aceasta este dorinţa lui şi, ca urmare, executorul judecătoresc a oprit picamerele şi târnăcoapele, deşi jumătate din tavanul garajului fusese deja pus la pământ. Muncitorii au lucrat apoi la demolarea stâlpilor şi grinzilor din structura de rezistenţă, aflaţi pe proprietatea lui Păun, acesta îngăduindu-i lui Eleodor Stoichin să termine operaţiunea respectivă în următoarele trei zile. Preotul crede că gestul de „clemenţă” făcut de vecinul său nu ţine de o eventuală bună relaţie de înţelegere între ei, ci de „un mic şantaj”.

O oră de negocieri
„De dimineaţă am fost chemaţi împreună la Poliţie pentru a stabili unele lucruri ca să evităm un nou scandal aici şi avocata lui Coco Păun mi-a propus o înţelegere, deşi mă gândesc că poate fi şi un act de şantaj, depinde cum e interpretat. Zicea ca să-mi retrag eu plângerile pe care le-am depus la Poliţie împotriva clientului său şi atunci voi fi lăsat să demolez restul construcţiei fără să fiu nevoit să suport costuri suplimentare, lucru cu care eu nu am fost de acord pentru că eu am adus aici muncitori care să demoleze ce e de demolat, iar Coco Păun i-a dat afară şi nu i-a lăsat să lucreze. Acum mă gândesc să vând această casă şi să mă mut în alt loc pentru că prea multe necazuri mi-a adus. Am înţeles că şi el ar vrea să vândă şi, probabil, în cele din urmă, amândoi o să plecăm de aici”, spune părintele Stoichin.
Coco Păun a plecat de la proprietatea sa după circa o oră de negocieri, menţionând că şi-l doreşte pe preot de „bun vecin”, deşi anterior o pusese pe preoteasă să jure cu mâna pe Biblie că spune adevărul atunci când îl acuză că a trimis nişte tineri peste ea în casă, noaptea, ca s-o sperie. „E o mincinoasă”, a fost justificarea lui Păun la cerinţa de a o pune pe soţia preotului să jure cu mâna pe Biblie că spune adevărul, femeia mărturisind ulterior că ea chiar a jurat aşa cum i-a cerut „bunul” său vecin. Păun nu a plecat din zonă până când nu s-a răfuit în public cu una dintre jurnalistele prezente la faţa locului, reproşându-i acesteia că firmele familiei sale derulează afaceri cu fonduri publice obţinute într-un mod despre care acesta a menţionat „ştim noi cum”.
Reproşurile au fost reluate de câteva ori, în aceeaşi notă Coco Păun menţionând către alţi jurnalişti că au relatat despre el doar „minciuni” şi că adevărul este altul, de amintit fiind însă că, până ieri, acesta a refuzat să-şi exprime vreun punct de vedere cu privire la scandalul generat de disputa pe care o are cu preotul Stoichin.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here