„Binele” cu de-a sila!

167

Nu-i nici măcar o surpriză în actuala campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Capitolul lui forte – minciuna a funcţionat la turaţie maximă încă din prima zi. Şi ce-i cu asta, veţi zice? Ce să fie. O mare ordinărie. Şi cetăţeanul Traian Băsescu are talent oratoric, tupeu cât cuprinde iar poporeanul de rând e credul. Îl crede pe cine ţipă mai tare.

Cel care-a început cu sloganul gogoaşă „Să trăiţi bine!”, după opt ani şi jumătate de mandat recunoaşte că o duce bine. (Dar, poate s-o referi la ilustra sa persoană – pe care cândva a alintat-o cu apelativul „Zeus” şi la apropiaţii săi). Mă rog, pretinde că românii şi România ar duce-o bine. Deşi realitatea e cu totul alta. Mizează pe prostia omenească şi pe greşelile USL. Pe care n-o lasă chiar deloc să guverneze în linişte. Maşinile lui de propagandă, de făcut dosare şi diversiuni funcţionează, deocamdată, foarte bine.
Că ţara o duce bine e tot o minciună, din moment ce sărăcia este lucie, mortalitatea în creştere, economia nu numai că nu duduie dar aproape că nu mai există. Şi el, dimpreună cu şleahta lui au dus-o şi încă o duc bine. Marii corupţi pe care se angajase prin anul 2004 nu numai că n-au dispărut, ci s-au înmulţit. Iar marii corupţi mişună prin preajma sa, de parca-n fi el Împăratul corupţilor. Iar la referendum este posibil orice. Din moment ce aghiotantul lui, Emil boc, s-a văzut înscăunat primare de Cluj. Şi nu doar eu, dar şi alţii, amici sau neamici, nu ne-am fi aşteptat ca fostul cosaş din Răchiţele şi dijmuitor de lefuri bugetare ori de pensii să mai fie ales undeva. Cu atât mai puţin taman la Cluj, urbea studenţiei mele. Care credeam că-i locuită de oameni cu scaun la cap. În condiţiile în care, ex-primarele PDL de Cluj, Sorin Apostu, rămâne în arest, iar omul de afaceri Cătălin Stoia nu poate părăsi ţara. Şi totuşi, Curtea Constituţională a României a introdus un amendament ce-l favorizează pe suspendat. Ptiu, necuratule! Era să zic că-l favorizează pe infractor. Iar CCR-ului gura nu-i mai tace şi emite tot felul de motivaţii, de parcă ar fi agenţie de presă ori ziar cu editoriale. Şi CCR-ul bine ales, pe sprânceana Băsescului, lăudat şi decorat de ex-ul preşedinte se căzneşte să atace zilnic Guvernul şi să-şi motiveze inepţia. Aceea cu obligativitatea prezenţei la urne a vreo 9 milioane şi ceva de alegători împotriva Băsescului. Toate acestea, reţineţi, în condiţiile în care impunerea unui cvorum la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia!
Acela care-a batjocorit permanent democraţia, încălcând cu bună ştiinţă Cosntituţia ţărişoarei acesteia încă numită România – dar prin care prietenul său Viktor Orban se plimbă ca Vodă prin lobodă -, repet citind trunchiat Constituţia, cu care umbla în buzunar – fără s-o bage la cap – şi citând doar articolele convenabile şi interpretabile în favoarea domniei sale, pretinde acum că iubeşte poporul român. Deşi dovezi împotrivă a produs destule! Numai că, vorba lui Lucian Avramescu, el a ucis poporul român şi-i trage clopotele. Minţind pe mai departe cu un tupeu şi o neruşinare că nu se agaţă de post. Dar vrea binele românilor şi al României. Un „bine” cu de-a sila. În fapt, binele lui şi al acoliţilor lui.
Prostioarele cu autovictimizarea şi manipularea românilor nu-s noi. Trag nădejdea ca măcar în ceasul al doisprezecelea, alegătorii să se trezească. Şi să meargă la vot în număr cât mai mare. Un vot al caracterelor adevărate.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here