„Baronii” economiei româneşti sunt oamenii lui Băsescu (VIDEO)

233

BASEDirectorii din companiile statului, pe care Traian Băsescu i-a numit baroni, sunt, de fapt, oamenii săi, cei care l-au ajutat să ajungă preşedinte al ţării. Băsescu spune că baronii din aceste companii au distrus economia, însă s-a folosit destul de mult, în campania electorală, de autocarele puse la dispoziţie de baronii de la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi SNLO pentru deplasarea minerilor la mitingurile electorale.

Noiembrie 2009, peste o sută de autocare care prestau pentru Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi chiar din proprietatea acestor companii luau drumul Craiovei pentru a participa la un miting electoral pentru susţinerea lui Traian Băsescu la funcţia de preşedinte al României. Toate aveau pe geamuri chipul lui Băsescu şi steaguri cu Partidul Democrat-Liberal.

Evident, organizaţia PD-L Gorj a comunicat atunci că toate autobuzele companiilor statului şi care prestau pentru acestea ar fi fost închiriate, fără să comunice o sumă exactă.

Au fost imagini clare care n-au mai fost contestate de nimeni, din care nu au mai lipsit pixelul albastru. Traian Băsescu le-a uitat, însă. Acum cei care l-au ajutat să ajungă în fruntea statului sunt boierii sau baronii din economia românească.

Boieri au fost, baroni sunt încă!

La sfârşitul săptămânii, Traian Băsescu a declarat că „Societăţile, regiile de stat, au stat şi au privit la criză, ori anul 2011 este anul în care obiectivul major este optimizarea funcţionării regiilor statului şi a regiilor de interes local sau a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat. Ei sunt marii boieri ai economiei româneşti. Baronii economiei româneşti îi găsim în primul rând la regiile de stat”, a spus Băsescu.

{youtube}4P2EW50G700{/youtube}

Şi n-a ezitat să nominalizeze, printre societăţi şi Complexurile energetice Turceni şi Rovinari, societăţi care s-au implicat în campania sa electorală.

Dar aceste vremuri au fost şi s-au dus, acum la regii au rămas boierii sau baronii economiei româneşti, deşi sunt aceeaşi care i-au făcut campanie lui Traian Băsescu.

“Nu ştiu de ce a folosit această expresie preşedintele. Într-adevăr din punct de vedere financiar, anul 2010 a fost cu probleme, dar nu avem datorii”, a precizat Octavian Graure, director general al Complexului Energetic Turceni. Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia sunt conduse de Octavian Graure, Tiberiu Trotea şi Daniel Burlan, toţi membri importanţi ai organizaţiei PD-L Gorj. Cum au venit la conducerea companiilor, cei trei şi-au schimbat toţi subalternii cu oameni din PD-L.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here