„Anticorupţia” a ajuns după gratii

144

De vreo câţiva ani de zile un bărbat din Săcelu s-a tot dat ca fiind „de la anticorupţie”, dar a sfârşit el acum prin a ajunge în spatele gratiilor, după ce a păcălit mai mulţi gorjeni. Pe numele acestuia Tribunalul Gorj a emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce IPJ Gorj a realizat un flagrant în urma căruia suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind prins în timp ce lua o sumă de bani de la o persoană căreia îi crease convingerea că o poate apăra în instanţă pentru a-i câştiga un proces.

Bărbatul a fost acuzat ulterior că ar fi păcălit alte nouă persoane de la care ar fi luat 27.000 de lei tot sub motivaţia că va lupta pentru drepturile lor, acesta neavând însă niciun fel de studii juridice, fiind doar absolvent de liceu. Doi dintre păgubiţii audiaţi sâmbătă de poliţişti au precizat că acesta folosea documente şi le vorbea în aşa fel încât le-a convins că este „de la anticorupţie”. „Are biroul acela pe care scrie mare Anticorupţie şi ne punea pe chitanţe şi ştampila cu balanţa Justiţiei. Ziceai că e de la Tribunal şi l-am crezut că ne poate ajuta”, au spus păgubiţii.
Dumitru Lăpădat conducea la Târgu-Jiu o organizaţie non-guvernamentală, intitulată Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei, care a avut şi observatori la alegerile locale din luna iunie. Aceasta avea sediul în apropiere de Registrul Comerţului din cadrul Tribunalului Gorj, iar pe sigla de la intrarea în clădire erau imprimate atât steagul României, cât şi cel al Uniunii Europene, lucruri pe care clienţii săi le considerau „argumente” suplimentare pentru a lua de bun tot ce le spunea suspectul
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here